Zoeken
Nieuws
Thomas Acda treedt op tijdens het Lezersfeest in Rotterdam

Thomas Acda treedt op tijdens het Lezersfeest in Rotterdam

Op zaterdagavond 14 november 2015 gaan de boekenkasten in Bibliotheek Rotterdam aan de kant voor de 19e editie van het Lezersfeest, dat wordt georganiseerd in samenwerking met De Bezige Bij, de Boekensalon, Beste Rotterdamse Boek, Gers!, dagblad Metro, het Nederlands Letterenfonds, Poetry International, uitgeverij Prometheus, SKVR Paginagroots, SpraakuhlooS en Woordnacht. Lees meer »

De muur, Wim Brands en The School of Life

De muur, Wim Brands en The School of Life

Wim Brands selecteerde 'Hallo muur' als eerste boek voor zijn eerste School of Life class...  Lees meer »

Marlon James wint Man Booker Prize 2015

Marlon James wint Man Booker Prize 2015

‘een klassieker van deze tijd’ – Jury The Man Booker Prize 2015 Lees meer »

Het kan anders

Het kan anders

Voor iedereen die anders wil en op zoek is naar nieuwe ideeën en handvaten, óf in gesprek wil met andere change-makers: op 13 oktober treedt Erik Jan Harmens op tijdens het dagcongres ‘Het kan anders’ een initiatief van de Regio Academy, Lees meer »

Sunday Matinee

Sunday Matinee

Op zondagavond 18 oktober is Erik Jan Harmens te zien tijdens Sunday Matinee: een cabareteske samenkomst van schrijvers, muzikanten en stand-up comedians die om beurten van zich laten horen. Deze editie zullen naast Erik Jan Harmens ook Tjitske Jansen, Elfie Tromp, Walter van den Berg, Emma Curvers en Wouter Waanders optreden. Met muziek van DJ Y’Skid en Elco Weitering (Def Americans). De presentatie is in handen van Henk van Straten. Voor meer informatie over Watershed en de Sunday Matinee, zie hier! Tijd: 19.00 – 22.00 uur Locatie: Blue Collar Theater (Klokgebouw 15, Eindhoven) Kaarten: € 10,- (verkoop aan de deur) Lees meer »

Bureau Raampoort bij SBS6

Bureau Raampoort bij SBS6

Kijk jij vanavond ook Bureau Raampoort op SBS6? Lees meer »

Hoe word je een geweldige dichter? Erik Jan Harmens interviewt Ellen Deckwitz

Hoe word je een geweldige dichter? Erik Jan Harmens interviewt Ellen Deckwitz

In Zo word je een geweldige dichter, een nieuw deel in de Schrijfbibliotheek van Atlas Contact, reikt Ellen Deckwitz de beginnende en gevorderde dichter inzichten en instrumenten aan om van een idee, een beeld, een gevoel of een inval een sterk gedicht te maken. ‘Een gedicht mag over alles gaan. Het zou over ik noem maar wat een festival kunnen gaan, over dat je eigenlijk helemaal niet van snijbonen houdt en dat je een totale aversie hebt tegen adoptiekinderen. Ook mag het een flink gebrek aan respect voor poëzie bevatten.’ Lees meer »

« 1 ... 132 133 134 ... 143 »
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: