Zoeken
Eerste editie Lebowski Live groot succes
Afgelopen zondag stroomde De Nieuwe Boekhandel in Amsterdam-West vol voor de eerste editie van Lebowski Live, het nieuwe maandelijkse evenement georganiseerd door Lebowski Publishers en De Nieuwe Boekhandel. Erik Jan Harmens was een van de negen auteurs die voordroegen uit nieuw werk.

Eerste editie Lebowski Live groot succes

Gepubliceerd op 2 maart, 2016 om 00:00, aangepast op

Tijdens Lebowski Live krijgen lezers de kans hun favoriete auteurs tien maanden lang te volgen. Elke derde zondagmiddag van de maand tonen schrijvers en dichters in sessies van vier minuten hun work in progress aan het publiek, na een korte inleiding van hoofdredacteur Jasper Henderson.

Erik Jan las voor uit zijn roman in wording over een autistische man. Werktitel: De mooiste dag van mijn leven (tot nu toe). 'Heel spannend om dit te doen', zei Erik Jan halverwege, maar volgens Schuimverslaggever Hans van der Beek was dat nergens voor nodig. Lees hier het sfeerverslag dat Van der Beek schreef voor Het Parool  en kijk hier de foto's terug.

Heb je de eerste editie gemist? Op zondag 20 maart staan ze er weer - dit maal in iets andere opstelling, de line-up volgt - om 14.00 uur in De Nieuwe Boekhandel! 

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: