Zoeken
Reizende foto-expositie Bart's Fish Tales
Op woensdag 9 maart vindt bij boekhandel Scheltema de feestelijke aftrap plaats van de foto-expositie ‘Bart’s Fish Tales’ –  ter promotie van het nieuwste en gelijknamige viskookboek van Bart van Olphen. De expositie bestaande uit vijftien levensgrote, prachtige foto’s van de hand van David Loftus zal dit jaar minstens tien gerenommeerde boekhandels aandoen.

Reizende foto-expositie Bart's Fish Tales

Gepubliceerd op 2 maart, 2016 om 00:00, aangepast op 2 april, 2016 om 00:00

Loftus staat hoog in de lijst van de honderd meest invloedrijkste food fotografen en fotografeerde met veel succes onder meer de kookboeken van Jamie Oliver, Rachel Khoo en Elizabeth David. Voor Bart´s Fish Tales reisden auteur en fotograaf samen de hele wereld over om duurzame visserijgemeenschappen te bezoeken.

Over het kookboek

‘In Bart’s Fish Tales laat ik je niet alleen zien hoe leuk en eenvoudig het is om een heerlijk visgerecht op tafel te zetten, maar ook hoe wij er zorg voor kunnen dragen dat ook volgende generaties van vis kunnen blijven genieten. Samen met de wereldberoemde fotograaf David Loftus leefde, viste en kookte ik met de mannen, vrouwen en kinderen van 's werelds meest duurzame visserijgemeenschappen. Vissers die op een verantwoorde manier hun vis vangen en daarmee een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld.

De meer dan honderd visrecepten zijn afkomstig uit alle windstreken, van IJsland tot India en van Gambia tot Canada, geschikt voor elk moment van de dag, van een snelle lunch tot een feestelijk maal, en dankzij de heldere beschrijvingen geschikt voor elke visliefhebber. Naast de talloze gerechten licht ik diverse technieken stap-voor-stap toe. De prachtige fotografie vertelt, verleidt en verduidelijkt waar woorden tekort schieten.

Met dit boek wil ik de verhalen achter vis vertellen en iedereen inspireren om met goede, verantwoorde vis de lekkerste gerechten te maken. Enjoy! Voor nu en de toekomst.’ – Bart van Olphen
 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: