Zoeken
Nieuwe roman Arnon Grunberg verschijnt Moederdag 2016
Op 8 mei 2016 verschijnt Moedervlekken, de langverwachte nieuwe roman van Arnon Grunberg.

Nieuwe roman Arnon Grunberg verschijnt Moederdag 2016

Gepubliceerd op 7 maart, 2016 om 00:00

Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: hij dient mensen met een doodswens voor het leven te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet een van de Nepalese verzorgsters de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater, die zich altijd aan het protocol houdt, wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging voor zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren.
Kadoke is kinderloos, van middelbare leeftijd, maar niet onaantrekkelijk voor artsen in opleiding: hij heeft er menig weten te verleiden. Na opnieuw een grensoverschrijdende ontmoeting, ditmaal met een suïcidale jonge vrouw, loopt het professionele en privéleven van Kadoke definitief in het honderd: zijn moeders huis wordt een ambulant crisiscentrum.

Moedervlekken is een genadeloze roman over de liefde van een zoon voor zijn moeder en vader, en andersom. Een boek over twee mensen die niet kunnen leven - en niet dood kunnen gaan - zonder elkaar. Het markeert een nieuwe fase in Arnon Grunbergs veelomvattende schrijverschap: zorg en liefde sluiten elkaar niet langer uit. Ondanks verlies en pijn blijkt het mogelijk liefde voor het leven te voelen.

Op 7 mei organiseren we een Moedernachtevent in De Studio in Antwerpen, op 8 mei volgt een Moederdagevent in de Rode Hoed in Amsterdam. 

Deze prachtige cover werd ontworpen door Studio Riesenkind, evenals de nieuwe covers van de backlisttitels De joodse messias en Onze oom.

 

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: