Zoeken
Doe mee met schrijfwedstrijd Write Now! 2016
Ben jij tussen de 15 en 24 jaar en schrijf je? Dan heb je nog tot en met 31 maart om jouw tekst in te sturen voor schrijfwedstrijd Write Now!, de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in het Nederlands taalgebied. 

Doe mee met schrijfwedstrijd Write Now! 2016

Gepubliceerd op 1 maart, 2016 om 00:00, aangepast op

De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – alles is toegestaan.

De hoofdprijs van de finale van Write Now! 2016 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding bij de Schrijversacademie of bij Creatief Schrijven en een optreden tijdens Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De publieksprijs wordt in juni bepaald door de lezers, die online kunnen stemmen op hun favoriete tekst. De prijsuitreiking vindt plaats op 18 mei 2016 in De Grote Zaal van DE Studio in Antwerpen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking kunnen de deelnemers een gratis schrijfworkshop volgen door Lotte Dodion. Voor Lize Spit de winnaar bekendmaakt, zijn er literaire en muzikale optredens.

Winnaars van Write Now! worden steeds vaker opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Jonathan Griffioen (afgelopen november verscheen zijn dichtbundel Wijk) won in 2012, en ook Niña Weijers, Maartje Wortel, Vincent van Meenen en Lize Spit begonnen zo ooit hun carrière. Wil jij in hun voetsporen treden? Stuur dan nu je inzending in via het inschrijfformulier op de website.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: