Zoeken
Alejandra Ortiz - De waarheid zal me bevrijden

De waarheid zal me bevrijden

Alejandra Ortiz

Het aangrijpende verhaal van Alejandra, een trans vrouw die gevlucht is uit Mexico

De waarheid zal me bevrijden

Alejandra Ortiz

Het aangrijpende verhaal van Alejandra, een trans vrouw die gevlucht is uit Mexico
Bestel nu
Omschrijving

In een klein dorp in Mexico leeft de jonge Alejandra een uitzichtloos bestaan. Door armoede gedreven en op zoek naar genegenheid, verkoopt ze al op haar dertiende haar lichaam. Ondertussen leert ze dat ze anders is, dat het hier voor haar niet veilig is. Ze gaat naar Amerika, maar zonder papieren is het leven ook daar niet makkelijk voor een migrant zoals zij.

In 2015 komt Alejandra aan op Schiphol, ze meldt zich en krijgt een enkeltje Ter Apel. Daar begint de zoektocht naar een thuis opnieuw. Ze zoekt naar warmte, liefde en vindt een nieuwe familie. Ondanks grote tegenspoed - de stroperige procedures, afwijzingen en depressie - houdt ze haar ultieme zoektocht naar vrijheid vol. Ze verlangt te leven, lief te hebben, vrij te zijn - te zijn wie ze werkelijk is.

De waarheid zal me bevrijden is het aangrijpende verhaal van Alejandra, een trans vrouw op zoek naar een veilig thuis. Bij vlagen een verdrietig verhaal, maar levenslust en doorzettingskracht overheersen van begin tot eind.

Auteur: Alejandra Ortiz
Auteur

Alejandra Ortiz is een trans vluchtelinge uit Mexico. In Nederland zet zij zich in voor een beter leven van trans personen, in het bijzonder voor trans personen van kleur - met of zonder papieren. Ze heeft een taalhuis opgezet, symposia georganiseerd en meegeschreven aan onderzoeksrapporten, allemaal om de positie van trans vluchtelingen te verbeteren.

Edities & Details
Paperback: De waarheid zal me bevrijden - Alejandra Ortiz
ISBN: 9789048864966
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 25-10-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Vertaler: Simone Peek NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Biografie en non-fictieproza THEMA: Memoires THEMA: Genderstudies: transgender, transseksueel, interseksuele mensen THEMA: Met betrekking tot transgenders THEMA: Mexico THEMA: Nederland THEMA: Vluchtelingen en politiek asiel BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Women BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / General BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / LGBT BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs
Meer boeken
Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen
Samuel Vermeulen - Prins van Liefde
Samuel Vermeulen
Sander Donkers - Tante Jo
Sander Donkers
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: