Zoeken
Lauranne van Grinsven - Hier zijn is niet de bedoeling

Hier zijn is niet de bedoeling

Lauranne van Grinsven

Ontroerende en geestige debuutroman over vasthouden en loslaten

Hier zijn is niet de bedoeling

Lauranne van Grinsven

Ontroerende en geestige debuutroman over vasthouden en loslaten
Bestel nu
Omschrijving

Als iemand vroeg waar Saar vandaan kwam, zei ze 'Brabant'. Als iemand zei: 'Dat hoor je niet,' lichtte ze een beetje op. Ze forceerde haar zachte g tot een hardere variant. Ze zei nooit meer 'ons mam' maar 'mijn moeder'. Afstand wilde ze, en van haar familie nog het meest.

Door het overlijden van haar opa moet Saar terug naar haar geboortedorp. Het dorp waar verdriet in een borstzakje past en de dood ruikt naar sudderlappen met spekjus. Als haar oma haar vraagt om te blijven, wordt Saar gedwongen om zich opnieuw te verhouden tot haar familie, en in het bijzonder tot haar moeder.
Een benauwde week volgt, met een dode opa in de woonkamer en vervolgens in de schuur. Iedereen doet zijn best om het gezellig te houden, alleen Saars moeder weet zich geen raad. In dat opzicht is er nog altijd niets veranderd.

Hier zijn is niet de bedoeling is de ontroerende en geestige debuutroman van Lauranne van Grinsven. Met een volstrekt eigen vertelstem weet ze op een indringende manier het verhaal te beschrijven van een meisje dat, hoewel ze iedereen op afstand houdt, niets liever wil dan gezien worden.

Fragment

Recensies
Hebban
'Met indringende, rauwe taal weet Lauranne feilloos de onderlinge relaties en psychologische wisselwerkingen te benoemen. Een verhaal dat af en toe flink schuurt en kiert. Over wat het betekent om mens te zijn, partner, familie en wat er nodig is om dat compleet te maken, of juist stuk. Het is niet alleen het verhaal dat indruk op me maakt, maar ook het schrijven. Het raakt me in mijn hart.'
Auteur: Lauranne van Grinsven
Auteur

Lauranne van Grinsven (1991) studeerde Creative Writing aan ArtEZ. Haar stijl is kort, fragmentarisch, teder en rauw. Het thema loslaten en vasthouden staat centraal in haar werk. Hier zijn is niet de bedoeling is haar debuutroman.

Edities & Details
Paperback: Hier zijn is niet de bedoeling - Lauranne van Grinsven
ISBN: 9789048874248
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 11-03-2024
Prijs: € 23,99
Omvang: 192 pagina's

Bestel

Audio download: Hier zijn is niet de bedoeling - Lauranne van Grinsven
ISBN: 9789048862450
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 18-05-2022
Prijs: € 12,99
Speelduur: 330 minuten

Bestel

Paperback: Hier zijn is niet de bedoeling - Lauranne van Grinsven
ISBN: 9789048862436
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 10-05-2022
Prijs: € 22,99
Omvang: 192 pagina's

Bestel

Digitale download: Hier zijn is niet de bedoeling - Lauranne van Grinsven
ISBN: 9789048862443
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-05-2022
Prijs: € 9,99
Omvang: 192 pagina's

Bestel

Hans Vervoort-prijs: Longlist (2023) Het Regenboogboek van het Jaar: Longlist (2023) Voorlezer: Ilke Paddenburg NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Narrative theme: Identity / belonging THEMA: Met betrekking tot homoseksuelen, lesbiënnes en biseksuelen THEMA: Met betrekking tot lesbiënnes THEMA: Brabant THEMA: C 2020 tot c 2029 THEMA: Gezinsleven fictie BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Coming of Age BISAC: FICTION / Family Life BISAC: FICTION / LGBT / Lesbian
Meer boeken
Barry Smit - De zaak-Mulder
Barry Smit
Mick van Biezen - Zomersplinters
Mick van Biezen
Simone Atangana Bekono - Confrontaties
Simone Atangana Bekono
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: