Zoeken
Grunberg, Griffioen, Harmens & Pfeijffer en Witzel op achtste editie Het Grote Gebeuren
Zaterdagavond 5 november organiseert Stichting Literaire Activiteiten Groningen de achtste editie van Het Grote Gebeuren. En ook Lebowski is van de partij met optredens van Jonathan Griffioen, Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeiffer, Frank Witzel én Arnon Grunberg.

Grunberg, Griffioen, Harmens & Pfeijffer en Witzel op achtste editie Het Grote Gebeuren

Gepubliceerd op 2 november, 2016 om 00:00

Het programma van onze auteurs ziet er als volgt uit:

Jonathan Griffioen wordt om 20.45u geïnterviewd door Theo Hakkert (o.a. Tubantia) over zijn debuut Wijk, de dichtbundel waarmee Jonathan werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. (locatie: Belcampo)

Frank Witzel wordt om 21.30u geïnterviewd door Peter Groenewold, voormalig universitair docent Duits en Geschiedenis. Het gesprek zal gaan over Witzels roman Hoe een manisch-depressieve tiener in de zomer van 1969 de Rote Armee Fraktion bedacht. Bij dit gesprek zullen ook de co-vertalers Ard Posthuma en Josephine Rijnaarts en Duitslandkenner Christoph Buchwald aanwezig zijn (locatie: Het Buro). Daarna leest 22.45-23.00u Frank Witzel samen met zijn vertalers voor uit zijn roman (locatie: Arena).

Arnon Grunberg gaat in gesprek met de Duitse bestsellerauteur Daniel Kehlmann over diens gloednieuwe novelle Je had moeten gaan die op 25 oktober in Nederlandse vertaling uitkwam (vertaald door Josephine Rijnaarts). Ook leest Arnon Grunberg om 22.15u in de Arena voor uit zijn nieuwe boek Aan Nederlagen geen gebrek. Brieven en documenten 1988-1994, dat op 4 november verschijnt.

Dichtbroeders Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeiffer betreden het podium om 23.30u met hun Duetten. Het broederschap levert volgens Het Grote Gebeuren poëzie op 'die bruist als een glas bar le duc. Waar Pfeijffer ronkt is Harmens recht voor z’n raap. In Duetten zien we hoe de heren vanuit Genua en Landsmeer de wereld aanschouwen.' (locatie: Het Buro). De beide heren lezen daarnaast apart van elkaar voor: Pfeiffer van 21.15-21.30u, Harmens van 21.45-22.00u (locatie: Arena)

 

Bekijk het complete programma en meer info over de kaartverkoop op hetgrotegebeuren.nl

Het Grote Gebeuren | zaterdag 5 november | aanvang 20.00u | Groninger Forum: locatie Oude Boteringestraat 18, Groningen

Auteurs
Auteur: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels, plus twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw en een met Ilja Leonard Pfeijffer. Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Hij publiceerde ook vijf romans. Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld Door het licht. Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige vertelling over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit: Hans is kwijt. Erik Jan Harmens schrijft stukken over prikkels en verdoving...

Auteur: Jonathan Griffioen

Jonathan Griffioen (1987) debuteerde in 2015 met de poëziebundel Wijk, die genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs. In 2018 verscheen Gedichten met een mazda 626, die bekroond werd met de J.C. Bloem-Poëzieprijs 2019.

Auteur: Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer publiceerde poëzie (meest recent Giro Giro Tondo (poëzieweekgeschenk) en Idyllen, bekroond met de VSB Poëzieprijs 2016), toneelteksten en proza. Zijn laatste roman, La Superba, werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Onlangs verscheen in de reeks Privé-domein Brieven uit Genua.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: