Zoeken
Doe mee met de leesclub over Kind van alle landen van Irmgard Keun
Zin in een leesclub? Doe dan mee aan de Schwob zomeractie! Lees hier welke titels meedoen en hoe je je op kunt geven.

Doe mee met de leesclub over Kind van alle landen van Irmgard Keun

Gepubliceerd op 8 juni, 2016 om 00:00

Op zondag 19 juni vindt het Schwob leesclubfestival weer plaats op verschillende locaties in Utrecht. Van 14.00 tot 16.00 neem je deel aan een van de 8 leesclubs met een bekende ambassadeur. Lebowski doet deze zomer mee met Kind van alle landen, de ontroerende, autobiografische roman van de Duitse Irmgard Keun (in een vertaling van Marcel Misset). De leesclub wordt geleid door niemand minder dan onze auteur Karolien Berkvens, die afgelopen jaar debuteerde met haar roman Het uur van Zimmerman - check op ons blog vooral ook even haar verhalen over en uit haar woonplaats Berlijn. Net zoals de vorige keer zitten we in comfortabele leunstoelen in de bovenkamer van cafe Lebowski, net onder de rook van de Domtoren.


Na afloop van de leesclub ben je vanaf 16.00 van harte welkom in Café 't Hoogt voor een borrel met alle andere leesclubgenoten en test je je literaire kennis tijdens de quiz onder leiding van Frank Heinen en Merel Jansen. Het beste team wint alle acht klassiekers uit de zomerselectie. Op de website van het Literatuurhuis zie je welke dat zijn.

Kaarten zijn hier verkrijgbaar. Wij hebben er zin in!


© UllsteinBild - Lineair Arnhem

Auteurs
Auteur: Irmgard Keun

Irmgard Keun (1905-1982) brak in 1931 door na de publicatie van haar debuutroman Gilgi, een van ons. Ook haar tweede roman, Het kunstzijden meisje uit 1932, werd een enorm succes. Nadat haar boeken door de nazi's verboden werden, leefde ze in ballingschap in onder meer Oostende, waar ze een relatie kreeg met Joseph Roth, een affaire waarop Kind van alle landen gebaseerd is. In 1940 keerde Keun, geholpen door valse verklaringen over haar zelfmoord, terug naar Duitsland, waar ze incognito zou blijven wonen tot het einde van de oorlog.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: