Zoeken
Joost Vandecasteele wint Sabam Award 2017
Joost Vandecasteele wint met Jungle op 18 december de Vlaamse Sabam Award 2017 in de categorie 'Roman'.

Joost Vandecasteele wint Sabam Award 2017

Gepubliceerd op 19 december, 2017 om 00:00, aangepast op

Naast de winst voor Jungle sleepte Joost een eervolle vermelding in de wacht als man achter Generatie B, dat hij voor Canvas maakte met Pieter Van Hees.

De Vlaamse Sabam Awards zetten de leden van auteursrechtenorganisatie Sabam in de verschillende disciplines - muziek, audiovisueel werk, theater & dans, visuele kunsten en literatuur - in de schijnwerpers. Aan elke award is een geldprijs van 2.000 euro verbonden. 

Ook Ivo Victoria was met Billie & Seb genomineerd.

Meer over Jungle

Om te kunnen overleven aanvaardt een schrijver zonder uitgeverij elke opdracht die hem wordt toegeworpen. Het brengt hem naar de verste uithoeken van deze dolgedraaide planeet - van de ondergrondse verstotenen in Madrid, via een surreële volksopstand in Kazachstan tot de waanzin van Tokio. Maar zijn eigen stad Brussel, die van binnenuit belegerd wordt, gedraagt zich nog het vreemdst van allemaal. Jungle is een duizelingwekkend verhaal over een individu dat ten onder dreigt te gaan in een wereld die is gepromoveerd van vreemd naar fokking bizar.

Auteurs
Auteur: Joost Vandecasteele

Schrijver, scenarist en komiek Joost Vandecasteele (1979) gelooft heilig in de kracht van mengvormen. Zo maakte hij samen met Happy Volcano de literaire game The Almost Gone en is zijn eerste boek, Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij, omgevormd tot de televisiereeks Generatie B. Na de roman Jungle en de roman in beelden Bella is Wraakengel het derde boek van Joost bij Lebowski, waarvan gelijktijdig een audioserie verschijnt.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: