BOEK

Waterjager

Waterjager

Chris Polanen

Een apocalyptische debuutroman over de zoektocht naar een thuis

ISBN: 9789048837137 | Paperback, 256 blz | € 19.99 | Mei 2017


Paramaribo, ergens in de nabije toekomst. Na een dijkdoorbraak is de stad onder water komen te staan. De bewoners zijn weggetrokken: alleen de goudzoekers, prostituees en criminelen zijn gebleven. De stad wordt geregeerd door eigen wetten, met in het middelpunt Jean Christoph, die met harde hand de orde probeert te handhaven. Dan verschijnt zijn broer Joshua in de stad. Twintig jaar eerder vertrok hij met zijn moeder naar Nederland, op de vlucht voor het water. Hij heeft nooit kunnen aarden in het koude land en probeert na de dood van zijn moeder een nieuw thuis te vinden. Joshua wordt ondergedompeld in een chaotische samenleving waarin het recht van de sterkste geldt. Hij maakt kennis met flamboyante figuren als de adembenemende Aparecida, de flegmatieke schipper Ralph en de gewelddadige tweelingbroers Roy en Ray. Ambrose, een overleden jongen die in hun dromen verschijnt, doet verontrustende voorspellingen die telkens uit lijken te komen. Als de situatie in de stad steeds grimmiger wordt, verandert Joshua’s concrete zoektocht naar een thuis in een spirituele zoektocht naar de zin van het leven.
In Waterjager schept Polanen een exotische, droomachtige wereld en neemt hij de lezer mee in een wervelend verhaal over broederliefde, ontheemding en heimwee.

'Waterjager is op een indringende manier geschreven waar bijna elke zin een poëtische verhandeling in zich draagt voor dood, leven, liefde en heimwee. Het verhaal grijpt je bij de keel en knijpt die net zo lang dicht tot je hem uitgelezen hebt.'

De Ware Tijd

'Een origineel post-apocalyptisch verhaal. Ook niet science fiction-fans zullen genieten van deze familiekroniek en de zoektocht naar die ene plek waar je jezelf kunt zijn. Ik heb het complete boek in één weekend uitgelezen.' ****

Marcia van der Zwan, Boekvinder.be

Een prachtig verhaal!

Oog op de toekomst

Waterjager is een fascinerende, geslaagde, dystopische debuutroman waarin de zoektocht van een man naar zijn geboortegrond, culmineert in een confrontatie met consequenties van broederliefde en de zin en waanzin van het leven.

Allesoverboekenenschrijvers.nl

'Een boek om in één lange adrenalinestoot uit te lezen’ ****

Hebban

Een geweldig mooi, ontroerend, realistisch en herkenbaar verhaal. Zeker ook een aanrader voor niet-sciencefictionfans.

Goodreads-recensie