Zoeken
Susan Smit - Heksenmonument

Heksenmonument

Susan Smit

Pamflet ter ondersteuning van een Nationaal Heksenmonument

Heksenmonument

Susan Smit

Pamflet ter ondersteuning van een Nationaal Heksenmonument
Bestel nu
Omschrijving

De afgelopen jaren is er een internationale beweging op gang gekomen om slachtoffers van de heksenjachten in ere te herstellen. Eeuwenlang zijn er tienduizenden mensen, voornamelijk vrouwen, veroordeeld, gemarteld en geëxecuteerd als gevolg van heksenwaan. Dit heeft zijn sporen nagelaten in vrouwen nu: hoe zij worden gezien en hoe zij zichzelf zien.

De waarheid over vreselijke gebeurtenissen onthouden en erover vertellen is een voorwaarde voor het rechtzetten van maatschappelijke misstanden. Omdat je alleen van een historisch drama kunt helen als je ernaar kijkt. In dit pamflet delen verschillende mensen een verhaal ter ondersteuning van een Nationaal Heksenmonument. Deze teksten maken de weg vrij voor eerherstel van al die slachtoffers en brengen bewustwording over de diepere redenen van de heksenvervolging, wat die tot aan het heden teweeg heeft gebracht en welke oude kennis we erdoor uit het oog zijn verloren.

Met bijdragen van Susan Smit, Bregje Hofstede, Manja Bedner, Manon Uphoff, Alma Mathijsen, Ellen Deckwitz, Lisette Kreischer, Annine van der Meer, Nienke Thurlings, Leo Igwe, Lunadea, Joke J. Hermsen, Arthur Japin, Beatrijs Smulders, Isa van der Wee, Heleen Verburg en Niña Weijers.

Auteur: Susan Smit
Auteur

Susan Smit (1974) is schrijfster en columniste van Happinez. Ze debuteerde in 2001 met Heks en heeft inmiddels achttien succesvolle boeken op haar naam staan, zoals de bestsellers Gisèle, Tropenbruid en De heks van Limbricht.

Edities & Details
Paperback: Heksenmonument - Susan Smit
ISBN: 9789048869244
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 31-05-2023
Prijs: € 12,50
Omvang: 96 pagina's

Bestel

Digitale download: Heksenmonument - Susan Smit
ISBN: 9789048869251
Uitgave: Digitale download
Status: Aangekondigd
Datum: 31-05-2023
Prijs: € 9,99
Omvang: 96 pagina's

Bestel

NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Reportages en verzamelde journalistiek THEMA: Literaire essays THEMA: Hekserij THEMA: Feminisme en feministische theorie BISAC: LITERARY CRITICISM / Feminist
Meer boeken
Nadja Hüpscher - Geluk is met een K
Nadja Hüpscher
Sander Donkers - Tante Jo
Sander Donkers
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: