BOEK

De Walrus

De Walrus

Bregje Bleeker

ISBN: 9789048819973 | Paperback, 192 blz | € 17.50 |


De jonge studente Bibi, afkomstig uit een nette familie uit Amsterdam-Zuid, valt voor de charmes van de flamboyante Walrus, een grootverdienend hasjhandelaar. Hun relatie heeft het karakter van een eeuwigdurende affaire, ze leven in het nu, uitbundig en tegen de klippen op, alsof morgen nooit begint.
Bijna achteloos raakt Bibi vertrouwd met de internationale hasjhandel - een veilig toevluchtsoord, een plek waar plannen er zijn om uitgesteld te worden en er nauwelijks over de toekomst nagedacht wordt. Maar net als Bibi gaat geloven dat alles voor altijd zo kan blijven, eist de levensstijl van de Walrus zijn tol en moet ze noodgedwongen orde scheppen in een chaotische, door mannen gedomineerde wereld.

Een welgemeende nieuwe versie van De Walrus, een waarheidsgetrouwe beschrijving van de internationale hasjhandel in Amsterdam, met amoureuze en alcoholische uitspattingen.

NRC Handelsblad

‘Romandebuut met ijzersterk thema. Bregje Bleeker slaagt erin om je als lezer door De Walrus te laten charmeren.’

HP/De Tijd

De Walrus weet direct de interesse te wekken door de korte, prikkelende zinnen en de wat naïeve blik op het leven door de ik-persoon. Gecombineerd met een spannend onderwerp is de lezer al snel overstag.’

de Telegraaf

‘Voor een debuut is De Walrus bijna te geraffineerd om waar te zijn. Is Bregje Bleeker soms het nieuwste pseudoniem van Arnon Grunberg?’

Het Parool

Playlist: Bregje Bleeker leest voor uit De Walrus

Bregje Bleeker leest voor uit De Walrus (2017), haar autobiografische roman over een studente uit Amsterdam-Zuid die een verhouding krijgt met een grote hasjhandelaar: de Walrus.

 

Podcast: Lopen met Lebowski - Bregje Bleeker

JA: het is tijd voor een nieuwe Lopen met Lebowski. De derde podcast in deze reeks is met auteur Bregje Bleeker, die een roman schreef over het smeuïge verhaal van haar jeugdliefde met hasjkoning en 'handelaar in illusies' de Walrus.

Hoe ging het eraan toe in de Amsterdamse hasjhandel van de jaren 90? Had Bregje als jonge studente geen gewetenswroeging over haar relatie met een crimineel? Wat vonden haar strenge ouders eigenlijk van haar vriend? Bregje loopt met redacteur Roel van Diepen langs de oude hasjkantoren in hartje Amsterdam, en vertelt over haar heftige relatie met een veel oudere man die haar toch zo veel heeft geleerd over liefde en leven. Amusez-vous!

Presentatie: Roel van Diepen
Redactie en edit: Saskia Veen
Artwork: Riesenkind
Jingle: Angelo Boltini