Zoeken
Charles Bukowski - Katers en poezen

Katers en poezen

Charles Bukowski

Katers en poezen

Charles Bukowski

Bestel nu
Omschrijving

Katers en poezen is Bukowski's ode aan ons favoriete huisdier. Bukowski ziet de ondoorgrondelijke viervoeters als majestueuze en elementaire entiteiten, met blikken die de ziel doorboren. Hij beschouwt ze als unieke krachten van de natuur, ongrijpbare afgevaardigden van schoonheid en liefde.

In deze bloemlezing leren we een andere kant van de cultschrijver kennen. Het staat vol grappige, ontroerende en vleiende bespiegelingen van de door Bukowski zo bewonderde dieren. Zijn katten zijn woest en veeleisend - hij beschrijft hoe ze hun prooi besluipen, hoe ze over zijn volgetypte pagina's kruipen en hem wakker maken door hun nagels in zijn gezicht te zetten - maar uiteraard zijn ook zijn katten extreem aanhankelijk, en bieden ze tedere, essentiële zorg.

Katers en poezen is een verhelderend portret van een formidabele schrijver met een unieke kijk op de wereld, en is onmisbaar voor iedereen die thuis opgewacht wordt door ten minste één kat.

Fragment

Auteur: Charles Bukowski
Auteur

Charles Bukowski (1920-1994) werd geboren in Duitsland en emigreerde op jonge leeftijd met zijn ouders naar Los Angeles, waar hij tot zijn dood woonde. Bukowski's jeugd was er een van armoede en ellende, met een werkloze, gewelddadige vader. Charles groeide op als verlegen einzelgänger met een Duits accent, een zware vorm van acne en hij ontwikkelde al op jonge leeftijd een alcoholverslaving. Troost vond hij in het schrijven. Bukowski verliet de schoolbanken, studeerde twee jaar journalistiek en publiceerde op 24-jarige leeftijd zijn eerste korte verhaal. Hierna zwierf hij door de Verenigde Staten en schreef gedurende tien jaar niets. In 1943 werd hij afgekeurd voor militaire dienst. In de jaren...

Edities & Details
Paperback: Katers en poezen - Charles Bukowski
ISBN: 9789048850051
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 25-03-2019
Prijs: € 20,99
Omvang: 126 pagina's

Bestel

Paperback: Katers en poezen - Charles Bukowski
ISBN: 9789048832262
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 01-11-2016
Prijs: € 17,50
Omvang: 128 pagina's

Bestel

Digitale download: Katers en poezen - Charles Bukowski
ISBN: 9789048832279
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 01-11-2016
Prijs: € 9,99
Omvang: 128 pagina's

Bestel

Vertaler: Gerda Baardman NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Literaire essays THEMA: Vertaalde fictie BISAC: LITERARY COLLECTIONS / Essays
Meer boeken
Philip K. Dick - Blade Runner
Philip K. Dick
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: