Zoeken
Kluun - Familieopstelling

Familieopstelling

Kluun

Stijn van Diepen (Komt een vrouw bij de dokter) is terug: 55 jaar oud, maar niet veel wijzer. Hij besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de Ware. Nu echt.

Familieopstelling

Kluun

Stijn van Diepen (Komt een vrouw bij de dokter) is terug: 55 jaar oud, maar niet veel wijzer. Hij besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de Ware. Nu echt.
Bestel nu
Omschrijving

Achttien jaar nadat zijn vrouw Carmen is overleden en zeven jaar nadat zijn huwelijk met Roos op de klippen is gelopen, blijkt ook de zoveelste nieuwe liefde van Stijn van Diepen niet de ware te zijn. Terwijl hij nog altijd van feest naar feest strompelt, wordt zijn moeder met alzheimer in een verzorgingstehuis opgenomen, dreigt zijn beste vriend Frenk hem te laten vallen en moet hij de verjaardag van zijn dochter Luna, die eenentwintig wordt, organiseren. Een crisis lijkt onvermijdelijk. Waarom is zijn (liefdes)leven zo'n puinhoop? Het is tijd om eens grondig in de spiegel te kijken.
In een hilarische en ontroerende zoektocht naar zichzelf keert Stijn terug naar zijn jeugd in Noord-Brabant, stuit hij op een aangrijpende familiegeschiedenis en belandt uiteindelijk op het Ierse platteland in een ultieme poging antwoorden te vinden op zijn vragen. Zal hij op zijn vijfenvijftigste zichzelf weten te vinden? En belangrijker nog: de liefde?

Fragment

Recensies
Zin!
'Familieopstelling is een bloedeerlijke zoektocht van Kluun naar zichzelf en zijn Brabantse roots'
The Read Shop Express, Zelhem
'Nog meer dan een liefdesportret is Familieopstelling een ode aan de moeder. De omgang met een aan alzheimer lijdende ouder is dan ook een van de belangrijkste onderwerpen van de roman. Kluun weet hierbij regelmatig te ontroeren'
Dion Kwint
Het Parool
'De licht ironische toon en de soepele manier van vertellen houden het sentiment goed in bedwang. Kluun vindt regelmatig een knap evenwicht tussen nostalgie en zelfspot'
Brabant Cultureel
'Familieopstelling is Kluuns beste boek'
Brabants Dagblad
'Familieopstelling is een liefdevolle familiekroniek en een ode aan Tilburg'
Auteur: Kluun
Auteur

Kluun (1964) is schrijver van o.a. de bestsellers Komt een vrouw bij de dokter, De weduwnaar, Haantjes en DJ. Hij verkocht in Nederland al meer dan tweeënhalf miljoen boeken, zijn werk wordt in vijfentwintig talen uitgegeven.

Edities & Details
Audio download: Familieopstelling - Kluun
ISBN: 9789048851546
Uitgave: Audio download
Status: Beschikbaar
Datum: 17-09-2020
Prijs: € 12,99
Speelduur: 506 minuten

Bestel

Paperback: Familieopstelling - Kluun
ISBN: 9789048845286
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 25-08-2020
Prijs: € 22,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Digitale download: Familieopstelling - Kluun
ISBN: 9789048845293
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 25-08-2020
Prijs: € 9,99
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Storytel Awards: Winnaar (2021) Voorlezer: Kluun NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Gezinsleven fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Tilburg THEMA: Amsterdam THEMA: Biografische fictie THEMA: Hedendaagse levensstijl fictie THEMA: Verhalend thema: liefde en relaties BISAC: FICTION / Literary BISAC: FAMILY & RELATIONSHIPS / General
Nieuws
Kluun wint Storytel Award 2021

Kluun wint Storytel Award 2021

18 september zijn de winnaars van de Storytel Awards 2021 bekendgemaakt. Lees meer »

Heden verschenen: 'Familieopstelling' van Kluun

Heden verschenen: 'Familieopstelling' van Kluun

Vandaag verschijnt Familieopstelling, de nieuwe roman van Kluun. Stijn van Diepen (bekend uit Komt een vrouw bij de dokter en De weduwnaar) keert terug en besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de Ware. Nu echt.  Lees meer »

Meer boeken
Barry Smit - De zaak-Mulder
Barry Smit
Elke Geurts - Wie is die vrouw?
Elke Geurts
Lisa Maschhaupt - Niet mals
Lisa Maschhaupt
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: