Zoeken
Charles Bukowski - De laatste nacht van de aarde

De laatste nacht van de aarde

Charles Bukowski

De laatste nacht van de aarde

Charles Bukowski

Bestel nu
Omschrijving

Laatste nog bij leven verschenen poëziebundel en algemeen beschouwd als een van zijn beste en meest evenwichtige verzamelingen. Hét bewijs van zijn poëtische vakmanschap. Bukowski op leeftijd, niet louter meer schrijvend over alcohol,bars en renbanen, maar ook op kalme en soms zelfs tedere manier reflecterend op leven en dood, oude vrienden, collega's, geliefden, literatuur en klassieke muziek.

Fragment

Auteur: Charles Bukowski
Auteur

Charles Bukowski (1920-1994) werd geboren in Duitsland en emigreerde op jonge leeftijd met zijn ouders naar Los Angeles, waar hij tot zijn dood woonde. Bukowski's jeugd was er een van armoede en ellende, met een werkloze, gewelddadige vader. Charles groeide op als verlegen einzelgänger met een Duits accent, een zware vorm van acne en hij ontwikkelde al op jonge leeftijd een alcoholverslaving. Troost vond hij in het schrijven. Bukowski verliet de schoolbanken, studeerde twee jaar journalistiek en publiceerde op 24-jarige leeftijd zijn eerste korte verhaal. Hierna zwierf hij door de Verenigde Staten en schreef gedurende tien jaar niets. In 1943 werd hij afgekeurd voor militaire dienst. In de jaren vijftig keerde hij terug naar LA, waar hij op een postkantoor werkte. In 1969 zegde hij zijn baan op en begon aan de roman Postkantoor, die zoals al zijn werk bijna geheel autobiografisch is. Dankzij de rauwe toon en de realistische thematiek - seks, drank en geldgebrek - bereikte het werk van Bukowski een absolute cultstatus.

Edities & Details
Paperback: De laatste nacht van de aarde - Charles Bukowski
ISBN: 9789048840816
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 08-05-2017
Prijs: € 21,99
Omvang: 432 pagina's

Bestel

Paperback: De laatste nacht van de aarde - Charles Bukowski
ISBN: 9789048822393
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 15-10-2014
Prijs: € 19,95
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: De laatste nacht van de aarde - Charles Bukowski
ISBN: 9789048822409
Uitgave: Digitale download
Status: Niet op voorraad
Datum: 15-10-2014
Prijs: € 7,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Poëzie BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Literary BISAC: POETRY / American / General
Meer boeken
Lucia Berlin - Welkom thuis
Lucia Berlin
Philip K. Dick - Elektrische dromen
Philip K. Dick
Dave Eggers - De parade
Dave Eggers
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: