ACTUEEL

NIEUWS

Lebowski Publishers acquireert sensationeel boek van Michelle McNamara over The Golden State Killer: 'I'll Be Gone in the Dark'

Lebowski Publishers acquireert sensationeel boek van Michelle McNamara over The Golden State Killer: 'I'll Be Gone in the Dark'

Michelle McNamara

GEPLAATST OP 26-04-2018 IN NIEUWS


Lebowski Publishers acquireert sensationeel boek van Michelle McNamara over de Golden State Killer, die in de jaren zeventig en tachtig huishield in Californië. De auteur overleed in 2016, na vijf jaar aan het boek te hebben gewerkt. Het verscheen postuum in februari 2018. Gister werd de dader gearresteerd.

Tijdens de London Book Fair acquireerde Lebowski een zeer bijzonder true crime boek: I’ll Be Gone In the Dark van Michelle McNamara, over een van de beroemdste cold cases in Amerika: de nooit gepakte verkrachter en moordenaar die huishield tussen 1974 en 1986 in Californië en die als East Area Rapist te boek stond.

Michelle McNamara startte in 2006 de website truecrimediary.com, waar ze aandacht vroeg voor nooit opgeloste misdaden. Ze raakte gefascineerd door de EAR, die ze de bijnaam Golden State Killer gaf. Vijf jaar lang werkte ze dag en nacht aan de zaak, die voor haar een obsessie werd. Ze bracht het onderzoek nooit tot een einde, ze stierf in 2016, aan hartfalen. McNamara’s echtgenoot, komiek en acteur Patton Oswalt, vroeg na de dood van zijn echtgenote aan schrijver Billy Jensen en researcher Paul Haynes (die McNamara tijdens het schrijven al bijstond) het boek af te maken.

In februari 2018 verscheen het boek, met een voorwoord van Gillian Flynn, en lovende quotes van onder anderen Stephen King. Het bereikte de nummer 1-positie in The New York Times en er werden reeds 150.000 exemplaren van verkocht. HBO ontwikkelt op basis van het boek een tv-serie.

I’ll Be Gone In the Dark eindigt met een – in The New Yorker voorgepubliceerde – brief aan de moordenaar, in de vorm van een ‘Letter to an Old Man’, waarin McNamara zijn arrestatie beschrijft, precies zoals die gisteren in Sacramento, Californië, plaatsvond. De dader bleek een voormalige politieagent, JJ DeAngelo, en werd op woensdag 25 april gepakt op basis van DNA-bewijs.

I’ll Be Gone In the Dark verschijnt deze zomer in Nederland.

 


 

Fragment uit de brief aan de moordenaar:

 

One day soon, you’ll hear a car pull up to your curb, an engine cut out. You’ll hear footsteps coming up your front walk. Like they did for Edward Wayne Edwards, twenty-nine years after he killed Timothy Hack and Kelly Drew, in Sullivan, Wisconsin. Like they did for Kenneth Lee Hicks, thirty years after he killed Lori Billingsley, in Aloha, Oregon.

 

The doorbell rings.

 

No side gates are left open. You’re long past leaping over a fence. Take one of your hyper, gulping breaths. Clench your teeth. Inch timidly toward the insistent bell.

 

This is how it ends for you.

 

“You’ll be silent forever, and I’ll be gone in the dark,” you threatened a victim once.

 

Open the door. Show us your face.

 

Walk into the light.

 

© I’ll Be Gone in the Dark – Michelle McNamara

     

ACTUEEL

MEER


'Judas' en 'Mocro Maffia' genomineerd als beste luisterboek bij Storytel Awards: stem je?

'Judas' en 'Mocro Maffia' genomineerd als beste luisterboek bij Storytel Awards: stem je?

Storytel maakt de shortlist bekend van de eerste Storytel Awards, met Judas en Mocro Maffia op de lijst van beste luisterboek en Marjolein Algera genomineerd als beste voorlezer (bij het inlezen van Stromboli van Saskia Noort)! Stem je mee op je favoriete luisterboek en voorlezer?

Interview met Roxane in Emmeloord

Interview met Roxane in Emmeloord

Op 7 november wordt Roxane geïnterviewd in Emmeloord

Optreden door Roxane op de Nacht van de Geschiedenis

Optreden door Roxane op de Nacht van de Geschiedenis

Op 26 oktober treed Roxane op tijdens de nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum

Optreden door Roxane bij Literair Cafe Helmond

Optreden door Roxane bij Literair Cafe Helmond

Op 22 oktober is Roxane te gast bij Literair Cafe Helmond

Lezing door roxane in Grave

Lezing door roxane in Grave

Op 7 oktober geeft Roxane een lezing in bibliotheek Grave

Lezing door Roxane in Twello

Lezing door Roxane in Twello

Op 3 oktober geeft Roxane een lezing in de bliotheek in Twello