Zoeken
Lebowski Publishers acquireert sensationeel boek van Michelle McNamara over The Golden State Killer: 'I'll Be Gone in the Dark'
Lebowski Publishers acquireert sensationeel boek van Michelle McNamara over de Golden State Killer, die in de jaren zeventig en tachtig huishield in Californië. De auteur overleed in 2016, na vijf jaar aan het boek te hebben gewerkt. Het verscheen postuum in februari 2018. Gister werd de dader gearresteerd.

Lebowski Publishers acquireert sensationeel boek van Michelle McNamara over The Golden State Killer: 'I'll Be Gone in the Dark'

Gepubliceerd op 26 april, 2018 om 00:00, aangepast op 6 juli, 2018 om 00:00

Tijdens de London Book Fair acquireerde Lebowski een zeer bijzonder true crime boek: I’ll Be Gone In the Dark van Michelle McNamara, over een van de beroemdste cold cases in Amerika: de nooit gepakte verkrachter en moordenaar die huishield tussen 1974 en 1986 in Californië en die als East Area Rapist te boek stond.

Michelle McNamara startte in 2006 de website truecrimediary.com, waar ze aandacht vroeg voor nooit opgeloste misdaden. Ze raakte gefascineerd door de EAR, die ze de bijnaam Golden State Killer gaf. Vijf jaar lang werkte ze dag en nacht aan de zaak, die voor haar een obsessie werd. Ze bracht het onderzoek nooit tot een einde, ze stierf in 2016, aan hartfalen. McNamara’s echtgenoot, komiek en acteur Patton Oswalt, vroeg na de dood van zijn echtgenote aan schrijver Billy Jensen en researcher Paul Haynes (die McNamara tijdens het schrijven al bijstond) het boek af te maken.

In februari 2018 verscheen het boek, met een voorwoord van Gillian Flynn, en lovende quotes van onder anderen Stephen King. Het bereikte de nummer 1-positie in The New York Times en er werden reeds 150.000 exemplaren van verkocht. HBO ontwikkelt op basis van het boek een tv-serie.

I’ll Be Gone In the Dark eindigt met een – in The New Yorker voorgepubliceerde – brief aan de moordenaar, in de vorm van een ‘Letter to an Old Man’, waarin McNamara zijn arrestatie beschrijft, precies zoals die gisteren in Sacramento, Californië, plaatsvond. De dader bleek een voormalige politieagent, JJ DeAngelo, en werd op woensdag 25 april gepakt op basis van DNA-bewijs.

I’ll Be Gone In the Dark verschijnt deze zomer in Nederland.

 


 

Fragment uit de brief aan de moordenaar:

 

One day soon, you’ll hear a car pull up to your curb, an engine cut out. You’ll hear footsteps coming up your front walk. Like they did for Edward Wayne Edwards, twenty-nine years after he killed Timothy Hack and Kelly Drew, in Sullivan, Wisconsin. Like they did for Kenneth Lee Hicks, thirty years after he killed Lori Billingsley, in Aloha, Oregon.

 

The doorbell rings.

 

No side gates are left open. You’re long past leaping over a fence. Take one of your hyper, gulping breaths. Clench your teeth. Inch timidly toward the insistent bell.

 

This is how it ends for you.

 

“You’ll be silent forever, and I’ll be gone in the dark,” you threatened a victim once.

 

Open the door. Show us your face.

 

Walk into the light.

 

© I’ll Be Gone in the Dark – Michelle McNamara

Auteurs
Auteur: Michelle McNamara

Michelle McNamara (1970-2016) was de drijvende kracht achter de website True Crime Diary. Ze was daarnaast scenarioschrijfster en werkte ook als consultant voor Dateline NBC. Ze woonde tot haar dood in Los Angeles met haar man, de bekende komiek Patton Oswalt, en hun dochter, Alice.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: