Zoeken
Het jaar van de meisjes volgens HUMO
Onze Vlaamse vrienden van HUMO presenteerden hun Top Dertien beste boeken van 2016. Stipt op nummer 1: de debuutroman De meisjes van Emma Cline.

Het jaar van de meisjes volgens HUMO

Gepubliceerd op 14 december, 2016 om 00:00

De meisjes is losjes gebaseerd op de avonturen van de familie Manson, maar leest als sleutelroman noch krantenverslag, en Cline weerstaat aan de verleiding om Рvuile seks en vuilere hippies ten spijt Рde sixties samen te vatten in de gebruikelijke clich̩s. Hoewel uitgebreid gehypet voor de publicatie, stelt de schrijfster niet teleur: De meisjes is een handleiding in de dwaaltuin van een meisjeshart, een ontspoorde pageturner en het meest voldragen debuut Рen boek Рvan het jaar.'

Lees het hele artikel op Blendle

Auteurs
Auteur: Emma Cline

Emma Cline (1989) is schrijver van romans en korte verhalen. Ze debuteerde in 2016 met De meisjes, dat een internationaal succes werd en waarmee ze de Shirley Jackson Award won. Het werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award, de Los Angeles Times Book Prize en de First Novel Prize. Haar verhalen verschenen onder andere in The New Yorker en Granta. Met haar verhaal 'Marion', dat in The Paris Review verscheen en ook in haar verhalenbundel Daddy is opgenomen, won ze de Plimpton Prize. De gast is haar langverwachte tweede roman.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: