Zoeken
Jonathan Griffioen Nachtdebutant tijdens 34e Nacht van de Pöezie
Op zaterdag 17 september maakt Jonathan Griffioen zijn debuut tijdens de 34e Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg in Utrecht. Lees hier meer!

Jonathan Griffioen Nachtdebutant tijdens 34e Nacht van de Pöezie

Gepubliceerd op 15 augustus, 2016 om 00:00

Als Debutant heeft Jonathan (zijn debuutbundel Wijk verscheen vorig jaar november) de eer de Nacht rond de klok van 03.00 af te sluiten en hem volgend jaar (de jubileumeditie, want 35ste editie) te openen.

Hij deelt het podium met niemand onder anderen P.C. Hooftprijswinnaar Astrid H. Roemer, Nachtveteraan Hans Dorrestijn, C. Buddingh’-prijswinnaar 2016 Marieke Rijneveld en de Vlaming Mustafa Kör. Die laatste twee treden net als Jonathan voor de eerste keer op tijdens de Nacht. De presentatie is in handen van Piet Piryns en Ester Naomi Perquin. Bekijk de complete dichtersline-up hier, en koop hier je tickets.

Auteurs
Auteur: Jonathan Griffioen

Jonathan Griffioen (1987) was finalist van Write Now! 2012 en halvefinalist van de NK Poetry Slam 2015. Zijn gedichten werden gepubliceerd op o.a. De Poeziekrant en Het Liegend Konijn. In november 2015 debuteerde hij met Wijk, waarmee hij genomineerd werd voor de C. Buddingh'-prijs.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: