Zoeken
Hebban Awards 2016: laatste kans om je stem uit te brengen!
Hoppa! De shortlists van de Hebban Awards 2016 zijn bekend. Onze Claudia de Breij, Hugo Borst, Kim van Kooten en Niccolò Ammaniti hebben allemaal een of meerdere nominaties te pakken.

Hebban Awards 2016: laatste kans om je stem uit te brengen!

Gepubliceerd op 20 september, 2016 om 00:00, aangepast op 21 september, 2016 om 00:00

Genomineerd voor Beste Non-Fictie zijn Hugo Borst met Ma en Claudia de Breij met Neem een geit. Kim van Kooten is met Lieveling niet alleen genomineerd voor de Hebban Debuutprijs, maar nu ook voor Beste Roman. Niccolò Ammaniti sluit het rijtje met een nominatie voor Anna in de categorie Beste YA-boek. 

De prijsuitreiking vindt plaats in de Buiksloterkerk (Amsterdam-Noord) op dinsdag 27 september a.s. 

Stemmen kan van 1 tot en met 23 september via hebbanawards.nl. In samenwerking met Elly’s Choice beloont Hebban álle stemmers met 10 gratis ebooks. 
 

Auteurs
Auteur: Kim van Kooten

Kim van Kooten (1974) is actrice en schrijver. Ze speelde o.a. in Zusje, Hollands Hoop en Missie Aarde. Ze schreef de scenario's voor de bioscoophits Alles is liefde en Alles is familie. Haar werk werd bekroond met meerdere Gouden Kalveren.Pauline Barendregt (1969) is Design Director en gaf jarenlang leiding aan de ontwerpteams van internationale modemerken. Sinds 2010 is ze eigenaar van Studio Button, een strategic design consultancy in Amsterdam.

Auteur: Hugo Borst

Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders en zonen, Schieten op Volkert van der G. en O, Louis, dat in Engeland genomineerd werd voor de prestigieuze British Sports Book Awards. In 2009 was Alle ballen op Heintje het Beste Rotterdamse Boek. Zijn boeken over zijn moeder met dementie, Ma (2015) en Ach, moedertje (2017), verkochten samen meer dan 200.000 exemplaren.

Auteur: Claudia de Breij

Claudia de Breij (1975) is cabaretier. Ze maakte tot nu toe zeven succesvolle theatervoorstellingen, waaronder Hete Vrede, waarvoor ze de Poelifinario-prijs ontving. Uit die voorstelling komt haar hit 'Mag ik dan bij jou'. Daarnaast is ze columniste van de VARAgids en schreef ze het boek Krijg nou tieten!, waarvan ruim 50.000 exemplaren zijn verkocht. Claudia de Breij en Jessica van Geel - (1973), freelance journalist voor onder andere NRC Handelsblad - leven samen met hun twee zoons in een hypermodern samengesteld mozaïekgezin.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: