Zoeken
Unieke signeersessie met Emma Cline in Amsterdam - 10 september
Goed nieuws voor alle De meisjes-fans: Emma Cline is in Nederland! Op zaterdag 10 september is ze in Boekhandel Athenaeum, waar ze in gesprek gaat met Roos van Rijswijk en na afloop signeert.

Unieke signeersessie met Emma Cline in Amsterdam - 10 september

Gepubliceerd op 8 september, 2016 om 00:00

Vanaf 16.00 wordt Cline geïnterviewd door Roos van Rijswijk over haar alom zeer positief ontvangen romandebuut De meisjes (The Girls, vertaling Tjadine Stheeman).

Wees van harte welkom. Toegang is gratis, aanmelden verplicht, via roeterseiland@athenaeum.nl.

De jonge Amerikaanse debutante Emma Cline schreef een fictieve variant van het Charles Mansonverhaal. Een coming of age die zich afspeelt in Californië tijdens de broeierige zomer van 1969. Met een wijs oog en groot inzicht beschrijft Cline de gevoelens van het meisje Evie, kind van gescheiden ouders en zoals elk meisje van haar leeftijd, 14, op zoek naar antwoorden en rolmodellen.

Lees een fragment op Athenaeum.nl en het artikel van vertaler Tjadine Stheeman over de eerste zin.

Emma Cline in Athenaeum Roeterseiland  | zaterdag 10 september | 16.00 uur | Roetersstraat 41 | Amsterdam

 

Auteurs
Auteur: Emma Cline

Emma Cline (1989) is schrijver van romans en korte verhalen. Ze debuteerde in 2016 met De meisjes, dat een internationaal succes werd en waarmee ze de Shirley Jackson Award won. Het werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award, de Los Angeles Times Book Prize en de First Novel Prize. Haar verhalen verschenen onder andere in The New Yorker en Granta. Met haar verhaal 'Marion', dat in The Paris Review verscheen en ook in haar verhalenbundel Daddy is opgenomen, won ze de Plimpton Prize. De gast is haar langverwachte tweede roman.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: