Zoeken
Was Karolien Berkvens zu sagen hat
Welke Duitstalige literatuur en schrijvers zijn te mooi om te missen? Voor de rubriek 'Was Karolien Berkvens zu sagen hat' interviewt onze Karolien iedere maand een Duits(talig)e auteur en schrijft daarover op Hebban.nl. 

Was Karolien Berkvens zu sagen hat

Gepubliceerd op 26 juli, 2016 om 00:00

Voor deze editie sprak Karolien met (scenario)schrijver en vertaler Emanuel Bergmann, die onlangs debuteerde met zijn roman De truc.

'Ik weet niet precies waar ik thuis hoor, ik val tussen wal en schip. Ik houd van Duitsland, maar ik ervaar het als een bevrijding om in Californië te leven. Ik ben nooit respectloos behandeld of onderdrukt, maar ik stoor me aan bepaalde aspecten van de Duitse cultuur. Duitsland is nog altijd een relatief homogene maatschappij.' 

Lees het interview nu terug op Hebban.

Vorige maand schreef Karolien over de in Boekarest geboren auteur en filologe Dana Grigorcea en haar nieuwe roman Das primäre Gefühl der Schuldlosigkeit. Lees het hier.

Karolien Berkvens debuteerde november vorig jaar met haar roman Het uur van Zimmerman. Ze woont en werkt in Berlijn en publiceert regelmatig over deze stad en over literatuur op ons Lebowski Blog

Auteurs
Auteur: Karolien Berkvens

Karolien Berkvens (1986) studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 verscheen haar debuut Het uur van Zimmerman, dat genomineerd werd voor de Dioraphte Literatour Prijs en in het Duits werd vertaald. Ze is zweiheimisch en woont afwisselend in Berlijn en Amsterdam.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: