Zoeken
'Fascinerend relaas van een gluurder met ambities' ****
Deze week verscheen Het voyeursmotel van New Journalism-coryfee Gay Talese, dat het verbluffende verhaal vertelt over Gerald Foos, een man die in de jaren zestig een motel kocht in Denver om vanaf een zelfgebouwd observatieplatform jarenlang zijn gasten te kunnen bespioneren. Het Parool gaf vandaag vier sterren.

'Fascinerend relaas van een gluurder met ambities' ****

Gepubliceerd op 13 juli, 2016 om 00:00, aangepast op

Na een kleine rel - Foos bleek niet helemaal eerlijk te zijn geweest, lees voor een samenvatting het stuk in The New York Times - verscheen vandaag de eerste recensie van de Nederlandse pers.

'De kracht van Het voyeursmotel is dat Talese de conclusies aan de lezers laat - met als resultaat een boek dat afwisselend tragikomisch, weerzinwekkend en onverwacht ontroerend is,' schreef Dirk-Jan Arensman in Het Parool. 'En sinds die rel heeft het boek nog een extra laag gekregen.' ****

Lees de complete recensie hier.

Auteurs
Auteur: Gay Talese

Gay Talese (1932) is een Amerikaanse journalist en bestsellerauteur met dertien boeken op zijn naam, waaronder Thy Neighbor's Wife, Unto the Sons en Honor Thy Father. Hij schreef onder meer voor The New York Times, Esquire en The New Yorker, waar hij in de jaren zestig met artikelen over onder anderen Joe DiMaggio en Frank Sinatra 'The New Journalism' (literaire journalistiek) op de kaart zette.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: