Zoeken
Kom naar het Athenaeum Zomerboekenfestijn op vrijdag 15 juli
Welke titels wil je echt niet missen deze zomer? Athenaeum Boekhandel koos er vier, waaronder De meisjes van Emma Cline. Op vrijdag 15 juli organiseert Athenaeum een Zomerboekenfestijn aan het Spui, waar oa Roos van Rijswijk spreekt over Clines boek.

Kom naar het Athenaeum Zomerboekenfestijn op vrijdag 15 juli

Gepubliceerd op 11 juli, 2016 om 00:00

Ieder jaar kiest Athenaeum Boekhandel aan het Amsterdamse Spui vier Zomerboeken. Op vrijdag 15 juli organiseert de boekhandel vanaf 17.30 uur een klein festijn rondom vier plus één van deze titels: Machiel Bosmans De roofkoning, Kira Wucks Noodlanding, Emma Clines De meisjes, Lutz Seilers Kruso en het Roeterseiland-Zomerboek van Roos van Rijswijk, Onheilig. Bosman, Wuck, Seilers vertaler Herman Vinckers en Van Rijswijk - als criticus ook zeer enthousiast over Cline - zullen optreden.

'Een waanzinnige goede debuutroman,' schreef Tirade-redacteur en NRC-critica Roos van Rijswijk vorige maand in NRC. 'Je kunt de personages in de roman haast aanraken en ruiken, zo waarachtig zijn ze. De jonge vrouwen met hun sliertharen en vieze jurken, de broeierige Russell, de familieleden van Evie en vooral Evie zelf, zowel in haar jonge als latere jaren. En nergens schiet Cline uit de bocht door sensatiebelust proza af te leveren, of door Evie als eenzijdig slachtoffer of woedende mannenhaatster neer te zetten. De nuance, de sfeertekeningen en de geweldige zinnen vormen samen een virtuoze schets van de innerlijke wereld van dwalende meisjes, of die zich nu in 1969 of de jaren ’10 bewegen.'


Lees een fragment op Athenaeum.nl,het interview met vertaler Tjadine Stheeman over de eerste zin en hier meer info over het boek.

Athenaeum Zomerboekenfestijn | vrijdag 16 juli | 17.30 -19.00 uur | Athenaeum Boekhandel | Spui 14-16 | Amsterdam

Auteurs
Auteur: Emma Cline

Emma Cline (1989) is schrijver van romans en korte verhalen. Ze debuteerde in 2016 met De meisjes, dat een internationaal succes werd en waarmee ze de Shirley Jackson Award won. Het werd genomineerd voor de National Book Critics Circle Award, de Los Angeles Times Book Prize en de First Novel Prize. Haar verhalen verschenen onder andere in The New Yorker en Granta. Met haar verhaal 'Marion', dat in The Paris Review verscheen en ook in haar verhalenbundel Daddy is opgenomen, won ze de Plimpton Prize. De gast is haar langverwachte tweede roman.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: