Zoeken
Pers laaiend enthousiast over nieuwe roman Joost Vandecasteele
'Vandecasteele zet één stap terug en twee vooruit in een satirische toekomstroman vol column-achtige zijpaden,' schreef Mark Cloostermans eind januari in De Standaard over Jungle, het nieuwe boek van Joost Vandecasteele. In de Vlaamse media is Vandecasteele niet meer weg te denken.

Pers laaiend enthousiast over nieuwe roman Joost Vandecasteele

Gepubliceerd op 25 maart, 2016 om 00:00

Cutting Edge sprak met Vandecasteele over zijn schrijverschap en zijn nieuwe roman - dat wil zeggen, probeerde er af en toe een woord tussen te krijgen tijdens de vlammende monoloog die Vandecasteele hield over pulp, games en verzet. Lees het hele interview hier terug.

Vorige maand verscheen er een groot duo-interview in HUMO samen met Herman Brusselmans, een dag later in Knack, samen met auteur Frank Keizer. Ook De Morgen interviewde hem uitgebreid over zijn nieuwe roman, gaf Jungle maar liefst 4 sterren en oordeelde: 'Flitsend, soms hilarisch, maar vooral ook verontrustend.'

In Nederland was Vandecasteele te gast in de radioprogramma's Opium en Nooit Meer Slapen. NRC Handelsblad noemde Jungle een 'origineel boek', en gaf het 3 sterren: 'Feit is dat je er door Jungle van doordrongen raakt hoeveel betrokkener Vandecasteele is dan de meeste van zijn collega’s. Wat voor de ene schrijver het inwisselbare decor is, is voor Vandecasteele de hoofdzaak: de wereld rondom het ego zullen we maar zeggen.'

Auteurs
Auteur: Joost Vandecasteele

Schrijver, scenarist en komiek Joost Vandecasteele (1979) gelooft heilig in de kracht van mengvormen. Zo maakte hij samen met Happy Volcano de literaire game The Almost Gone en is zijn eerste boek, Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij, omgevormd tot de televisiereeks Generatie B. Na de roman Jungle en de roman in beelden Bella is Wraakengel het derde boek van Joost bij Lebowski, waarvan gelijktijdig een audioserie verschijnt.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: