Zoeken
Terugkijken: Roxane van Iperen bij Zomergasten
De ideale televisieavond van Roxane van Iperen gaat over de strijd om macht, over goed en kwaad, over hoe je mensen medeplichtig kan maken aan hun eigen onderdrukking, én over veerkracht.  

Terugkijken: Roxane van Iperen bij Zomergasten

Gepubliceerd op 26 juli, 2021 om 09:14, aangepast op 28 juli, 2021 om 14:46

Op zondag 25 juli was Roxane van Iperen te gast bij Zomergasten. Ruim 3 uur lang sprak Roxane met Janine Abbring over machtsverhoudingen, consumentenactivisme, #MeToo en de brieven die ze vanuit de hele wereld heeft ontvangen naar aanleiding van haar boek 't Hooge Nest.

Bekijk hier de hele uitzending terug.

Auteurs
Auteur: Roxane van Iperen

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Boeken
Roxane van Iperen - Brieven aan 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Over moed, medemenselijkheid en trouw blijven aan jezelf

Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Nu in midprice-editie: het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in 't Gooi en het onvermijdelijke verraad

Roxane van Iperen - Schuim der aarde
Roxane van Iperen

Een wervelende roman over verlies, vechten voor je bestaan, liefde en gemis

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: