Zoeken
'Hier is alles veilig' van Anneleen Van Offel goes Duitsland
Nieuws: we verkochten de Duitse vertaalrechten van Hier is alles veilig, de debuutroman van Anneleen Van Offel. 

'Hier is alles veilig' van Anneleen Van Offel goes Duitsland

Gepubliceerd op 18 maart, 2021 om 00:00, aangepast op 27 mei, 2021 om 09:47

De Duitse vertaling van Hier is alles veilig wordt uitgegeven bij Oktaven (onderdeel van Freies Geistesleben), die ook o.a. Bregje Hofstede, Peter Middendorp en Thomas Verbogt onder de vleugels nam. Stolz!
 

Over Hier is alles veilig

Na een noodkreet van haar stiefzoon Immanuel, die ze tien jaar niet heeft gezien, vertrekt arts Lydia naar Israël. Daar aangekomen blijkt ze te laat. Er rest haar niets anders dan haar oude moederrol weer op zich te nemen en door te reizen, op zoek naar wie haar zoon is geworden. In de ontmoetingen met zijn vriendin, zijn vader en toevallige passanten reconstrueert Lydia het leven van een jongen in het leger die verstrikt raakte in een werkelijkheid groter dan hijzelf.

Hier is alles veilig is een aangrijpende roadtrip door een land onder hoogspanning. Het verhaal stelt prangende vragen over blinde vlekken, over hoe te leven in een wereld gedomineerd door het verleden en over het verlangen om gezien te worden. Bovenal gaat het over die ene vraag die iedereen aangaat: wat hou je jezelf voor, zodat je kunt leven hoe je leeft?

'Menselijk, intelligent, doordringend. Anneleen Van Offel snijdt met haar zinnen en gedachten door de complexiteit van een conflict en toont zo wat het betekent om alsnog een mens te blijven' Jeroen Olyslaegers

'Gevoelig, wijs, beeldend, ontroerend, meeslepend maar vooral: bewonderenswaardig empathisch' Fleur van Groningen

'Met grote sensibiliteit geschreven' Stefan Hertmans

Auteurs
Auteur: Anneleen Van Offel

Anneleen Van Offel (1991) studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze publiceerde columns in De Standaard en verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften. Anneleen is programmator van De Sprekende Ezels in Gent, redacteur bij Deus Ex Machina en Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk in 2019-2021. Voor deze roman sprak ze tientallen Israëli's, Israëlische (ex-)soldaten en hun familie.

Boeken
Anneleen Van Offel - Hier is alles veilig
Anneleen Van Offel

Een moeder reist door een land onder hoogspanning, op zoek naar haar zoon

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: