Zoeken
Jessica van Geel ontvangt een C.C.S. Crone Stipendium
Dinsdag werd bekend dat een van de drie jaarlijkse C.C.S. Crone-stipendia – een aanmoedigingsprijs van 3.000 euro – is toegekend aan Jessica van Geel, schrijver van I Love You, Rietveld. 

Jessica van Geel ontvangt een C.C.S. Crone Stipendium

Gepubliceerd op 11 december, 2019 om 00:00, aangepast op 16 december, 2019 om 00:00

De prijs is bedoeld om een publicatie waar zij nu aan werkt mogelijk te maken. Het C.C.S. Crone-stipendium is vernoemd naar de Utrechtse schrijver Cornelius Carolus Stephan Crone (1914 -1951). Hij schreef in de jaren ‘30 en ‘40 droevige verhalen die meestal in Utrecht plaatsvonden. Sinds 2002 reikt de gemeente Utrecht in samenwerking met het International Literature Festival Utrecht de prijs uit aan schrijvers die wonen, werken of hun wortels hebben in Utrecht.

De andere twee stipendia werden toegekend aan Kalib Batta en Joep van Helden. De C.C.S. Crone Prijs gaat naar Maxim Februari.

Meer over I Love You, Rietveld lees je hier.

Auteurs
Auteur: Jessica van Geel

Jessica van Geel (1973) is journalist en historicus. Ze schrijft voor o.a. NRC Handelsblad, nrc.next, Vrij Nederland en de VARA Gids. In 2013 verscheen van haar het boek Ik zou uren met je kunnen praten maar... en in 2015 maakte ze de interviews voor Neem een Geit, leven voor gevorderden. In 2018 verscheen I Love You, Rietveld, de lovend ontvangen biografie van Truus Schröder.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: