Zoeken
Tim Kamps en Annemarie Haverkamp genomineerd voor de Bronzen Uil 2019 (stem je?)
De shortlist van de Bronzen Uil 2019 is bekendgemaakt. Erg leuk nieuws: twee van de zes titels zijn van Lebowski Publishers, namelijk De verschrikkelijke jaren tachtig van Tim Kamps en De achtste dag van Annemarie Haverkamp. Naast de juryprijs is de Bronzen Uil ook een publieksprijs, stemmen kan hier.

Tim Kamps en Annemarie Haverkamp genomineerd voor de Bronzen Uil 2019 (stem je?)

Gepubliceerd op 11 september, 2019 om 00:00, aangepast op

Stem hier op je favoriete boek!

De Bronzen Uil is een prijs van 7.000 euro voor de beste Nederlandstalige debuutroman van het jaar. De prijs gaat naar een boek dat verscheen tussen 1 september 2018 en 30 juni 2019. Een professionele jury leest alle ingestuurde debuutromans.

Dit jaar bestaat de jury van De Bronzen Uil uit Jos Geysels (voorzitter), Sylvain Peeters, Sofie Vandamme, Carolina Maciel de França, Marnix Verplancke en Majida Bellal. Zij hadden de opdracht om uit al de ingezonden boeken de zes genomineerden te kiezen. Na een lange deliberatie kwam de jury naar buiten met het volgend verdict (auteurs in alfabetische volgorde):

Hannelore Bedert (BE) met Lam (Angèle)
Annemarie Haverkamp (NL) met De achtste dag (Lebowski)
Mariken Heitman (NL) met De wateraap (Atlas Contact)
Julien Ignacio (NL) met Kus (Van Oorschot)
Tim Kamps (NL) met De verschrikkelijke jaren tachtig (Lebowski)
Femke Vindevogel (BE) met Confituurwijk (Van Oorschot)

Naast de juryprijs reikt de Bronzen Uil ook een publieksprijs uit. Stemmen kan nog tot en met donderdag 10 oktober 2019. Stem hier op je favoriete boek!

Auteurs
Auteur: Tim Kamps

Tim Kamps (1977) was jarenlang deel van het cabarettrio Rooyackers, Kamps & Kamps. Met Arjen Lubach vormde hij het Monica da Silva Trio, en hij deed mee aan Wie is de Mol? en De Slimste Mens. Hij bedacht en regisseerde de serie Missie Aarde, met onder anderen Alex Klaasen en Leo Alkemade. Een groot deel van zijn jeugd bracht Tim door in de jaren tachtig. De verschrikkelijke jaren tachtig is zijn romandebuut.

Auteur: Annemarie Haverkamp

Annemarie Haverkamp (1975) is schrijver en journalist voor diverse kranten en tijdschriften. Met haar debuutroman De achtste dag won ze zowel De Bronzen Uil 2019 als de Anton Wachterprijs 2020. Ze is hoofdredactrice van universiteitsblad Vox en columniste bij De Gelderlander.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: