Zoeken
Ivo Victoria maakt ingetogen vertelvoorstelling van nieuwe roman 'Alles is OKÉ'
Naar aanleiding van de lancering van zijn nieuwe roman Alles is OKÉ (september 2019) creëert Ivo Victoria een ingetogen vertelvoorstelling over zijn moeder en hoe Alzheimer de vrouw die ze ooit was in stukjes breekt.

Ivo Victoria maakt ingetogen vertelvoorstelling van nieuwe roman 'Alles is OKÉ'

Gepubliceerd op 17 juni, 2019 om 00:00, aangepast op

Ivo Victoria staat sinds het verschijnen van zijn debuut Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won (en dat het me spijt), bekend om zijn intense en gedragen performances. Tien jaar nadat hij zijn vader eerde in zijn debuut, geeft hij nu in zijn nieuwe roman Alles is OKÉ (september 2019) het podium voluit aan zijn moeder en de manier waarop Alzheimer de vrouw die ze ooit was in stukjes breekt.
Voor de gelegenheid creëert Ivo Victoria een ingetogen vertelvoorstelling - voordracht, geflankeerd door projecties uit het familiearchief en live pianomuziek - waarmee hij tijdens het culturele seizoen 2019-2020 langs de Vlaamse en Nederlandse podia trekt.

Terwijl een pianist fragmenten speelt uit de Sonate nr. 53 in E mineur van Joseph Haydn – die een rode draad vormt doorheen de roman – draagt Ivo Victoria in een huiskamersetting fragmenten voor uit Alles is OKÉ.  Projecties van oude, gedigitaliseerde Super 8-filmpjes uit het familiearchief worden afgewisseld met foto's. Tussen de fragmenten door vertelt Ivo Victoria persoonlijke anekdotes en gaat hij in interactie met het publiek.

Technische fiche en tarieven beschikbaar op aanvraag: ellen.vantichelt@gmail.com / +32 474 69 13 70. 

Meer over Alles is OKÉ lees je hier.

Auteurs
Auteur: Ivo Victoria

Ivo Victoria (Antwerpen, 1971) publiceerde vijf romans, waarvan meest recent Alles is OKÉ. Daarnaast schrijft hij columns en verhalen voor diverse tijdschriften en kranten.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: