BOEK

Alles is OKÉ

Alles is OKÉ

Ivo Victoria

Een zoon wil zijn moeder nog één keer laten schitteren

ISBN: 9789048834372 | Paperback, 224 blz | € 21.99


Ieder mens heeft ten minste één verhaal dat zegt: dit ben ik. Dit is het verhaal van mevrouw Stevens. Tegenwoordig slijt ze haar dagen in een flat, terwijl de spinnen in haar hoofd alles langzaam wegvreten wat haar dierbaar was. Maar ooit was ze een bevlogen lerares die besloot op te staan tegen het onrecht dat haar werd aangedaan door de demonische schooldirecteur Pauwels. Uit alle macht probeert haar zoon deze geschiedenis om te smeden tot een heroïsche tragikomedie, voordat die voorgoed met haar verdwijnt.

Deze aangrijpende roman groeit uit tot een prachtig portret van een eigenzinnige Vlaamse madam. 

HP/De Tijd

Lopen met Lebowski #20: Ivo Victoria over 'Alles is OKÉ'

Ivo Victoria en zijn redacteur Jasper Henderson treffen elkaar om in gesprek te gaan over zijn hyperpersoonlijke, ontroerende en toch geestige nieuwe roman Alles is OKÉ, over een Vlaamse straffe madam, gebaseerd op Ivo’s moeder. Terwijl ze Ivo’s schrijfkamer in een voormalig psychiatrisch bejaardentehuis verlaten en de begraafplaats De Nieuwe Ooster te Amsterdam opwandelen bespreken Jasper en Ivo de roman die Ivo eigenlijk niet had willen schrijven én daarbij critical alignment yoga, Nigeriaanse begrafenissen, het begrip kairos, hoe Ivo omging met de Alzheimer van zijn moeder, het bombardement van Mortsel én waarom Ivo bij ieder boek meer opziet tegen de publicatie. Amusez-vous!

Presentatie: Jasper Henderson | Geluid en edit: Saskia Veen | Intro: Erik Jan Harmens | Jingle: Angelo Boltini | Artwork: Riesenkind