Zoeken
Teruglezen en -luisteren: Hoe Jonah Falke de mooiste vrouw van de wereld leerde kennen
Zoals psycholoog Esther Perel treffend zei: ‘De 21ste eeuw is de tijd voor de man om zichzelf opnieuw uit te vinden.’ De hoofdpersoon van De mooiste vrouw van de wereld, de tweede roman van schrijver Jonah Falke, doet zijn best om dat te doen. 

Teruglezen en -luisteren: Hoe Jonah Falke de mooiste vrouw van de wereld leerde kennen

Gepubliceerd op 23 mei, 2019 om 00:00

In Vrij Nederland verscheen een voorpublicatie van De mooiste vrouw van de wereld, met een toelichting van Jonah zelf. Hier kun je het stuk teruglezen. Liever luisteren? Jonah heeft het hoofdstuk ook zelf ingesproken.

'In 2015 werkte ik in de thuiszorg. Op mijn eerste werkdag kwam ik bij een negentigjarige vrouw in Amsterdam Oud-Zuid terecht. Ze was erg ziek en wilde euthanasie. Later bleek dat ze die niet zomaar zou krijgen. Lachend zei ze dan: "Ik ben alleen erg ziek maar niet depressief, en dan mag je niet zomaar dood."'

Zie hier waar Jonah de komende tijd te vinden is voor zijn tour met De mooiste vrouw van de wereld.

Auteurs
Auteur: Jonah Falke

Jonah Falke (1991) werd geboren in Ulft en studeerde fine art painting aan ArtEZ, Enschede. Hij exposeerde in binnen- en buitenland en maakte als frontman van de band Villa Zeno de plaat Self Made Woman. In 2016 verscheen zijn debuutroman Bontebrug, in 2019 volgde De mooiste vrouw van de wereld. Hij schreef voor Vrij Nederland, See All This, ELLE, HP/De Tijd en VPRO Nooit meer slapen en is vaste columnist bij de Gelderlander en op het Lebowski Blog.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: