ACTUEEL

NIEUWS

Jonah Falke on tour met 'De mooiste vrouw van de wereld'

Jonah Falke on tour met 'De mooiste vrouw van de wereld'

Jonah Falke

GEPLAATST OP 20-05-2019 IN NIEUWS


Op 24 mei verschijnt de nieuwe roman van Jonah Falke, De mooiste vrouw van de wereld. Hier alvast een overzichtje van waar hij te vinden zal zijn om over zijn boek te praten.
 

24 mei presenteert Jonah Falke zijn roman De mooiste vrouw van de wereld in het Paleis van de Weemoed te Amsterdam. Het programma begint om 20:00 uur. Op de line-up: Peter Zegveld met zijn plofbox, danceduo Shock Royal en André Gerritsen op accordeon. | Adres: Oudezijds Voorburgwal 15, Amsterdam | Wil je bij de presentatie aanwezig zijn? Stuur een mailtje naar soraya.riem@lebowskipublishers.nl 

(De nacht van 23 mei op) 24 mei is Jonah ook tussen 01:00 en 02:00 uur te gast bij Nooit meer slapen in de rubriek 'De fragmenten'. 

24 mei van 10:00 tot 11:00 uur is Jonah te horen op Radio Gelderland | meer informatie vind je hier

25 mei is Jonah tijdens Bookstoreday 2019 op twee verschillende plekken te vinden. Allereerst zal hij om 11:00 uur bij boekhandel Lovink zijn om handen te schudden en vragen te beantwoorden | Adres: Markt 18, Lochem.
Daarna is Jonah om 14:00 bij Raadgeep & Berrevoets in Doetinchem | Adres: Hamburgerstraat 29 | Meer informatie vind je hier.

29 mei organiseren we Lebowski Live at the Office! Vanaf 17:30 kun je een pizzapuntje meepakken en luisteren naar Jonah en andere auteurs die voordragen uit nieuw werk | Adres: Paul van Vlissingenstraat 18, Amsterdam | Meer informatie vind je hier

7 juni wordt Jonah geïnterviewd tijdens het literaire café van de Koppelkerk in Bredevoort. Op deze ontmoetingsplaats voor kunst- en cultuurliefhebbers vertelt Jonah over De mooiste vrouw van de wereld  | Adres: Koppelstraat 35, Bredevoort | Meer informatie vind je hier

29 juni vindt vanaf 20:00 uur het legendarische Foëfel Fest plaats in café 't Wapen in Ulft. Deze zomereditie van het Foefel Festijn met als thema 'Cocktails & Cuntrie' wil je natuurlijk niet missen. | Adres: Bongersstraat 4, Ulft | Meer informatie vind je hier

1 september leest Jonah voor op festival De oversteek in Nijmegen | Meer informatie vind je hier

Over De mooiste vrouw van de wereld:

Jonah leidt een even zorgen- als richtingloos bestaan. Terwijl zijn vriendin carrière maakt brengt hij zijn tijd het liefst door in de Neue Liebe, een bordeel net over de grens waar status en afkomst van geen belang zijn. Daar ontmoet hij Hugo, die hem vraagt om voor 'de mooiste vrouw van de wereld' te zorgen terwijl hij met zijn zigeunerband op tournee gaat. Jonah komt terecht in een spagaat tussen de wereld van de succesvolle mensen en het vrolijke niemandsland aan de zelfkant van de maatschappij, waar wordt gedronken en gedanst tot iedereen erbij neervalt en de rundvleessalade in de gordijnen zit. Als zijn vriendin aankondigt dat het tijd wordt voor een kind, moet hij kiezen. Of beslist het lot anders?
De mooiste vrouw van de wereld is een geestig, rauw en levenslustig portret van een jongen die doet wat er van hem verwacht wordt, maar niet weet wat hij zelf van het leven verlangt.

     

ACTUEEL

MEER


Teruglezen en -luisteren: Hoe Jonah Falke de mooiste vrouw van de wereld leerde kennen

Teruglezen en -luisteren: Hoe Jonah Falke de mooiste vrouw van de wereld leerde kennen

Zoals psycholoog Esther Perel treffend zei: ‘De 21ste eeuw is de tijd voor de man om zichzelf opnieuw uit te vinden.’ De hoofdpersoon van De mooiste vrouw van de wereld, de tweede roman van schrijver Jonah Falke, doet zijn best om dat te doen. 

Roxane van Iperen interviewt Ad van Liempt

Roxane van Iperen interviewt Ad van Liempt

Roxane interviewt Ad van Liempt over zijn nieuwe boek 'Gemmeker, commandant van kamp Westerbork'. 

Optreden Roxane van Iperen op Bookstore Day

Optreden Roxane van Iperen op Bookstore Day

Tijdens Bookstore Day geeft Roxane een lezing in de Larense Boekhandel

Erik Jan Harmens start podcast 'Onverdoofd' bij Trouw

Erik Jan Harmens start podcast 'Onverdoofd' bij Trouw

Vanaf 25 mei begint Erik Jan Harmens een interviewserie bij Trouw: Onverdoofd

We zijn trots op onze nieuwe titels als een aap met zeven lullen

We zijn trots op onze nieuwe titels als een aap met zeven lullen

Voetbalclubs winnen of verliezen, vrouwen in Alabama wordt het recht over hun lichaam ontzegd, 'sommige clubs raden voetballers af om uit de kast te komen' volgens de KNVB, Grumpy Cat is overleden, kortom: de wereld draait door, en ondertussen blijven wij boeken maken waarmee we hopen te ontroeren, amuseren, inspireren en uitdagen, excuse my French. Deze week verscheen Bloedwonder van Barry Smit (een boek als een mokerslag), volgende week De mooiste vrouw van de wereld van Jonah Falke (een trippy, warme, geestige, rauwe roman), en op beide titels zijn we trots als een aap met zeven lullen. Sluit je even af voor alle ongein en lees een BOEK dit weekend, lieve mensen. Amusez-vous!

Welke Lebowski-auteurs treden op tijdens Bookstore Day (25 mei 2019)?

Welke Lebowski-auteurs treden op tijdens Bookstore Day (25 mei 2019)?

Bookstore Day is de dag waarop de onafhankelijke boekhandels schrijvers, zichzelf en de lezers in het zonnetje zetten. Ook dit jaar, op 25 mei 2019, treden Lebowski-auteurs op bij boekhandels door het hele land. Hier vind je een overzicht.