Zoeken
Nieuw: podcast Lopen met Lebowski over BLOEDWONDER van Barry Smit
Barry Smit schreef Bloedwonder, een historische roman die zich afspeelt in de 19e eeuw in Barry’s eigen stad Alkmaar. Hij neemt redacteur Jasper Henderson mee naar vier belangrijke locaties uit zijn leven én uit de roman. We beginnen aan een van de grachten van de stad waar Barry’s overgrootvader aan het begin van de oorlog het water in liep. In de Sint-Laurentiuskerk wordt het heilige Bloedwonder van Alkmaar speciaal uit de kluis gehaald. Molen De Eendracht werd decennialang bestierd door Barry’s voorouders en we eindigen aan de kustlijn van Egmond aan Zee, waar een aangespoeld lichaam de roman in gang zet. Bloedwonder is het verhaal van een mens die besluit op te staan tegen het lot, tegen de achtergrond van een fascinerend, maar onderbelicht stuk geschiedenis van Alkmaar. 15 mei in de winkel.

Nieuw: podcast Lopen met Lebowski over BLOEDWONDER van Barry Smit

Gepubliceerd op 3 april, 2019 om 00:00

Luister de podcast op SoundCloud, Spotify, iTunes (of via de Podcasts-app op de iPhone), Stitcher of via Podcastluisteren.nl.

Presentatie: Jasper Henderson | Edit: Saskia Veen | Jingle: Angelo Boltini | Intro: Erik Jan Harmens | Artwork: Riesenkind

Meer over Bloedwonder:

Een vrome molenaarszoon moet boeten, dat begrijpt hij. Maar God kan ook te ver gaan.

Alkmaar, eind negentiende eeuw. Op een nacht is Engel Smit getuige van een kwestie van leven en dood waarin hij verzuimt in te grijpen. In de jaren die volgen slaat het noodlot toe, keer op keer. Tot Engel niet meer kan, en besluit op te staan tegen de hoogste macht die hij kent. 
Bloedwonder is een adembenemende historische roman over de zoektocht van de mens naar bevrijdende antwoorden.

Auteurs
Auteur: Barry Smit

Barry Smit (1974) schrijft boeken en is communicatiestrateeg bij de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Smit schreef de romans Om het nu (2013), Tahrir (2015), dubbelroman Ondijk/Punt (2017), Bloedwonder (2019) en De zaak-Mulder (2020). In 2018 won Smit de Victoriefonds Cultuurprijs voor de Letteren.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: