BOEK

Bloedwonder

Bloedwonder

Barry Smit

Een vrome molenaarszoon moet boeten, dat begrijpt hij. Maar God kan ook te ver gaan.

ISBN: 9789048849413 | Gebonden, 144 blz | € 21.99


Alkmaar, eind negentiende eeuw. Op een nacht is Engel Smit getuige van een kwestie van leven en dood waarin hij verzuimt in te grijpen. In de jaren die volgen slaat het noodlot toe, keer op keer. Tot Engel niet meer kan, en besluit op te staan tegen de hoogste macht die hij kent.
Bloedwonder is een adembenemende historische roman over de zoektocht van de mens naar bevrijdende antwoorden.

Smit beschrijft de geschiedenis zeer levendig, met oog voor detail... Bloedwonder is daarmee een geslaagd portret van zowel zijn eigen familie als van ‘de gewone man’ wiens godvrezendheid danig op de proef wordt gesteld.

De Telegraaf

Bloedstollend. Je loopt er gewoon rond, in dat Alkmaar van rond 1900. Het boek is maar 142 bladzijden en toch staat er een hele wereld in. Er staat geen woord te veel in. Knap.****

Mieke van der Weij | NCRV Leesclub

Barry Smit heeft met Bloedwonder een indringende historische roman geschreven. Hij hanteert een sobere stijl en gebruikt geen woord te veel. Daardoor weet hij zijn verhaal zeer overtuigend over het voetlicht te brengen, zonder te vervallen in valse sentimenten. Kortom Bloedwonder is een geslaagde roman.∗∗∗∗ (uitstekend)

Allesoverboekenenschrijvers.nl

Knap en dwingend als een nekklem, deze kleine roman.

Jan Peter Prenger, inkoper Libris

Wonderschone waarachtige (historische) novelle.

Janneke Siebelink | Hoofdredacteur lees.bol.com

Podcast: Lopen met Lebowski - Barry Smit (over 'Bloedwonder')

Barry Smit schreef BLOEDWONDER, een historische roman die zich afspeelt in de 19e eeuw in Barry’s eigen stad Alkmaar. Hij neemt redacteur Jasper Henderson mee naar vier belangrijke locaties uit zijn leven én uit de roman. We beginnen aan een van de grachten van de stad waar Barry’s overgrootvader aan het begin van de oorlog het water in liep. In de Sint-Laurentiuskerk wordt het heilige Bloedwonder van Alkmaar speciaal uit de kluis gehaald. Molen De Eendracht werd decennialang bestierd door Barry’s voorouders en we eindigen aan de kustlijn van Egmond aan Zee, waar een aangespoeld lichaam de roman in gang zet.

BLOEDWONDER is het verhaal van een mens die besluit op te staan tegen het lot, tegen de achtergrond van een fascinerend, maar onderbelicht stuk geschiedenis van Alkmaar.

BLOEDWONDER verschijnt 15 mei 2019.

Presentatie: Jasper Henderson | Edit: Saskia Veen | Jingle: Angelo Boltini | Intro: Erik Jan Harmens | Artwork: Riesenkind