Zoeken
Barry Smit wint Victoriefonds Cultuurprijs 2018 (+stem voor de publieksprijs!)
Hoera, onze Barry Smit heeft met zijn oeuvre gister de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Letteren gewonnen! Hij deelt volgens de jury in Ondijk/Punt 'rake klappen' uit 'in sterk, zorgvuldig en beeldend taalgebruik.'  

Barry Smit wint Victoriefonds Cultuurprijs 2018 (+stem voor de publieksprijs!)

Gepubliceerd op 23 oktober, 2018 om 00:00

‘Barry Smit maakt de belofte – zoals zijn debuutroman Om het nu zich laat lezen – meer dan waar. Hij beheerst het misdaadgenre inmiddels tot in de puntjes en weet dat naar een hoog literair niveau te tillen’, aldus juryvoorzitter Hetty Hafkamp. 

'Waar in Om het nu de personages ruw en vlot in hun habitat zijn neergezet, is de verhaalopbouw in Ondijk/Punt met zijn trefzekere zinnen en observaties meer uitgemeten. (...) Het is een boek waar de adrenaline vanaf spat maar dat tevens de nieusgierigheid opwekt over hoe de auteur zich verder zal gaan ontwikkelen, omdat je tussen de regels leest dat er nog meer in zit.

Barry Smit ontving de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Letteren – en een bedrag 2.500 euro – tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Ruïnekerk in Bergen. Schrijvers Gerda Blees en Saskia Stehouwer maakten ook kans op de prijs.

Publieksprijs

De Victoriefonds Cultuurprijs is naast een juryprijs ook een publieksprijs: de Alkmaarsche Courant Publieksprijs. Je kunt t/m 8 november 2018 12.00 uur hier op Barry Smit stemmen .

Foto: Luciënne van der Stouwe

 

 

Auteurs
Auteur: Barry Smit

Barry Smit (1974) schrijft boeken en is communicatiestrateeg bij de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Smit schreef de romans Om het nu (2013), Tahrir (2015), dubbelroman Ondijk/Punt (2017), Bloedwonder (2019) en De zaak-Mulder (2020). In 2018 won Smit de Victoriefonds Cultuurprijs voor de Letteren.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: