BOEK

Ondijk/Punt

Ondijk/Punt

Barry Smit

Ondijk/Punt is een adembenemende dubbelroman waarin één vraag centraal staat: kun je degene die je was ooit écht achter je laten? 

ISBN: 9789048839230 | Paperback, 240 blz | € 19.99 |


Ooit was het dorpje Ondijk een spirituele plek met een levendige kerkgemeenschap. Een eeuw later wordt het bevolkt door mensen die het begrip ‘deugd’ al lang achter zich hebben gelaten. Een poldergothic van grote klasse.

In Punt zoekt een ex-crimineel een nieuw leven in een leeg bos in Frankrijk. Zijn verleden laat zich echter niet zomaar afschudden.

Ondijk/Punt is een adembenemende dubbelroman waarin één vraag centraal staat: kun je degene die je was ooit écht achter je laten? Twee bloedstollende romans noir in één band.

 

 

 

'Geachte West-Friezen, Ook dit jaar kunt u weer gaan vechten op de kermis, maar geloof me: Ondijk van Barry Smit is spannender. Bij Ondijk krijg je ook nog Punt geleverd. 'Hard boiled' is zacht uitgedrukt voor dat verhaal.'

H.M. van den Brink (auteur van 'Dijk')

'Heel mooi dit. Afgekloven, soms ineens lyrisch, metaforen als leverstoten. Sherwood Anderson, Niall Griffiths, maar dan in Noord Holland. Heel knap gedaan, telkens die wisselende perspectieven, met daarboven een alomtegenwoordige dreiging. Dat landschap komt heel mooi tot leven. Net als de zwijgzame dialogen.'

Patrick Pouw