Zoeken
Twee Lebowskiauteurs genomineerd voor VSCD Cabaretprijs
Vandaag zijn de genomineerden voor de Cabaretprijzen 2018 bekendgemaakt. Lebowski-auteurs Johan Fretz en Stefano Keizers hebben beide een nominatie op hun naam staan.

Twee Lebowskiauteurs genomineerd voor VSCD Cabaretprijs

Gepubliceerd op 14 juni, 2018 om 00:00, aangepast op 15 juni, 2018 om 00:00

Beide heren zijn genomineerd in de categorie Neerlands Hoop, voor de meestbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief.

Johan Fretz met De Zachtmoedige Radicaal

De jury: “In zijn eerste solovoorstelling neemt deze innemende rasverteller het publiek mee op zijn reis naar Suriname. De Zachtmoedige Radicaal is een mooi egodocument, waarin de verbinding wordt gelegd naar de actualiteit. De kracht van Johan Fretz is dat hij met veel passie en flair een belangrijke boodschap uitdraagt die binnenkomt. Fretz confronteert de bezoeker met scherpe vragen en observaties, zonder te veroordelen. Het is een actuele voorstelling die identiteit en tolerantie aan de kaak stelt, op Fretz’ authentieke
wijze.”

De Zachtmoedige Radicaal is gebasseerd op de reis die Johan met zijn moeder naar Suriname maakte. Over deze reis schreef hij ook het boek Onder de paramariboom.

 

Stefano Keizers met Erg heel

De jury: “Hier gebeurt iets. Zelfs na afloop – als er al sprake is van een einde – zal ook de meest doorgewinterde toeschouwer hebben gedacht: waar heb ik naar zitten kijken? Duidelijk is dat debutant Stefano Keizers de boel totaal ontregelt en verwart. Onvoorspelbaarheid is zijn grootste troef, en dat maakt het zeer spannend om mee te gaan in zijn gekte. Alles wat hij toevallig met ons wil delen, lijkt op zichzelf te staan, maar keert uiteindelijk allemaal terug en heeft een functie. Met Keizers heeft het cabaret er een nieuwe absurdist bij gekregen.”

De eerste roman van Stefano zal in november bij Lebowski verschijnen.

Auteurs
Auteur: Johan Fretz

Johan Fretz (1985) is schrijver, en columnist van Het Parool en LINDA. Hij debuteerde in 2012 met de roman Fretz 2025, die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Zijn tweede roman Onder de paramariboom won de Boekhandelsprijs in 2019 en wordt verfilmd door KeyFilm. In 2020 schreef Fretz een van de drie korte verhalen van 3PAK, de geschenkbundel tijdens de Boekenweek voor Jongeren. Najaar 2022 verscheen Fretz' documentaire What's Left bij BNNVARA, over de puinhopen van links, en kwam zijn nieuwste boek uit: Met vriendelijke groet.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: