Zoeken
Lebowski begint ontwikkelingstraject voor nieuwe schrijvers: de Talent Pool
New in town: de Lebowski Talent Pool, het ontwikkelingstraject van Lebowski Publishers voor schrijvers die zij veelbelovend vindt. Drie keer per jaar volgen deelnemers workshops van ervaren Lebowski-auteurs en laten ze op het podium hun work-in-progress horen. De uitgeverij begeleidt dit werk en zet al haar online middelen in om de nieuwe schrijvers aan de wereld te openbaren.

Lebowski begint ontwikkelingstraject voor nieuwe schrijvers: de Talent Pool

Gepubliceerd op 5 februari, 2018 om 00:00

In dit traject leren de schrijvers zowel van ervaren auteurs als van de redactie (beter) schrijven en voordragen (it’s all in the details, en geloof maar dat het fijn is als weet hoe je een microfoon kunt verstellen voor je het podium op stapt). Zes deelnemers volgen gratis workshops van ouwe rotten in het vak als Erik Jan Harmens en Anja Sicking en passen het geleerde tijdens de events toe, gevolgd door de nodige nazorg en feedback. Lebowski promoot de talenten middels onder meer haar blog, podcast, nieuwsbrief, social media en video’s. Kortom: de Talent Pool is een warm bad waarin schrijvers kunnen weken tot ze klaar zijn om te publiceren.

De deelnemers van de eerste editie zijn Anne Schepers, Anneleen van Offel, Akim A.J. Willems, Emily Reekers, Fenna Riethof en Linda van der Pol. Deze jonge honden zullen tijdens het eerste event van de Talent Pool op zondag 18 februari om 16.00u optreden in café De Nieuwe Anita te Amsterdam. Zij lezen een brede verscheidenheid aan teksten voor, van absurdistische verhalen tot speculatieve fictie en alles daartussenin.

De Talent Pool is een initiatief van the ladies van Lebowski: redacteur en online content manager Saskia Veen, redacteur Maaike Pleging en uitgeefassistent Soraya Riem. Meer informatie over de deelnemers, het event en de aanmeldprocedure is te vinden op Lebowskipublishers.nl/talentpool. RSVP voor het event kan naar talentpool@lebowskipublishers.nl.

Zie voor actuele informatie ook het Facebook-event voor 18 februari.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: