Ook meedoen?!

De Talent Pool is bedoeld voor schrijvers die nog niet gedebuteerd zijn en op zoek zijn naar begeleiding bij het schrijven van hun eerste boek. Deelname aan de Talent Pool betekent een jaar lang coaching, workshops van ervaren auteurs, contact met een kleine groep schrijvers en het op een podium voorlezen van work-in-progress. Het is geen garantie voor een boekcontract.


Tot 12 november 2018 kun je ons weer mailen met je plannen voor een roman of non-fictiewerk, dat enigszins moet aansluiten bij het fonds van Lebowski. Zorg dat in de mail te lezen is:

  • Waar je aan aan het werken bent, inclusief schrijffragment (max. 20 pagina's) en samenvatting;
  • Wie jij bent, en wat je ervaring is met schrijven;
  • Wat je zou willen leren. Heb je concrete vragen voor ons over je werk?


De mail kan naar: talentpool@lebowskipublishers.nl.
We streven ernaar om binnen een maand te reageren. De data van de workshops en het voorleesevent worden later bekendgemaakt. Succes!Lebowski Talent Pool #2Deelnemers Lebowski Talent Pool, ronde twee:Jilt Jorritsma

Nadat Jilt Jorritsma (1991) in dezelfde week zijn baan, zijn vriendin en zijn woning verloor, keerde hij terug naar het Friese platteland om zijn grootouders te helpen bij het onderhouden van hun stuk land. Naast het kappen van dode bomen, het zagen van takken en het bewerken van de grond, schrijft hij essays (onder meer voor Nexus, Boom Filosofie en De Nederlandse boekengids) en werkt hij aan een roman getiteld Was. In de Talent Pool werkt hij die roman verder uit.
Foto: Marianne Hommersom

Anne Schepers

www.aschepers.nl

Anne Schepers (1993) is politicoloog, werkt als journalist bij Buitenhof en schrijft graag. Ze maakt het programma Politieke Junkies in De Balie en werkte eerder onder meer voor De Correspondent en EenVandaag. Ze leest het liefst lichte boeken, maar is ook op zoek naar een compromis tussen politiek en literatuur. In de Talent Pool werkt ze aan een verhaal over de mislukte liefde tussen twee mensen die elkaar op geen enkel punt kunnen vinden - zelfs niet in hun nationalisme.
Foto: Maarten Mellemans

Anneleen van Offel

www.anneleenvanoffel.be

Ooit vroeg Anneleen Van Offel (1991) aan een aantal vrienden wat die dachten dat ze de hele dag deed. De meesten antwoordden: al je spullen zoeken. Dat is grotendeels waar. Daarnaast schrijft ze. Momenteel werkt ze vooral aan haar debuutroman, maar ze schrijft ook verhalen (de Revisor, Kluger Hans) en poëzie (Hard//hoofd). Tijdens haar opleiding Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen leerde ze de werkelijkheid lezen als een verhaal. Sindsdien weet ze dat er weinig verloren is, zolang er gezocht wordt.


In de Lebowski Talent Pool werkt ze verder aan haar roman.
Emily Reekers

www.hennemanagency.nl

Emily Reekers (1992) studeerde in de zomer van 2016 af aan de filmacademie als scenarioschrijver. Sindsdien droomt ze regelmatig in een drie akte-structuur. Ook heeft Emily ondervonden dat niet alle verhalen zich (enkel) lenen voor film. Hier begint voor haar een nieuw hoofdstuk: de wereld van de literatuur. Met Lebowski als gids gaat Emily dit avontuur aan. Ze werkt momenteel aan een roman waarin de vier hoofdpersonages allen worstelen met identiteit, vrijheid en seksualiteit. Vanuit onschuld beweegt elk van de karakters dichter naar schuld toe. Hoe beïnvloedt de tijdsgeest onze moraliteit?
Fenna Riethof

twitter.com/FennaRiethof

Ik ben Fenna Riethof (1992) en ik woon in een volksbuurt in de City of Literature, Utrecht. Na mijn studie journalistiek ben ik in 2016 gaan freelancen als tekstschrijver en boekrecensent. Ook werk ik tegenwoordig in een boekwinkel. De werkelijkheid ligt me na aan het hart. Ik hoop die te eren door erover te liegen in korte verhalen. Ze moeten gaan over herkenbare menselijke situaties, absurd als ze soms zijn. En dan nog iets absurder. Ik wil al lang aan een roman beginnen, Lebowski helpt me via de Talent Pool een eindje op weg.
Foto: Marcelo Baptista

Linda van der Pol

twitter.com/lindapolski

Linda van der Pol (1992) schrijft fictie en non-fictie. Ze is neerlandicus en historicus en haar werk werd onder andere gepubliceerd in De Groene Amsterdammer en bij Hard//Hoofd. Ze werd geboren onder een systeemplafond in een wereld waarin niets aan het toeval overgelaten werd. Zij heeft het daarmee nog goed getroffen, want het leven van personage Staas –uit haar dystopische Lebowski-verhaal ‘Have you gone bananas’– begint pas als hij de hele g-sectie uit de bibliotheek in zijn spouwmuur verstopt vindt.