Lebowski Talent Pool – Nieuwe schrijvers op het podium

De Lebowski Talent Pool is het ontwikkelingstraject van Lebowski voor aspirerend auteurs. Drie keer per jaar organiseren we workshops, events en begeleiding voor schrijvers die wij veelbelovend vinden.

In dit traject leer je zowel van ervaren auteurs als van onze redactie (beter) schrijven en voordragen. Deelnemers kunnen het geleerde tijdens de events toepassen, gevolgd door de nodige nazorg en feedback. De Talent Pool is een warm bad waarin schrijvers kunnen weken tot ze klaar zijn om te publiceren.
Lebowski Talent Pool #1

18-02-2018 vanaf 16.00 uur in De Nieuwe Anita, Amsterdam

TOEGANG IS GRATIS | RSVP: talentpool@lebowskipublishers.nlDe eerste Lebowski Talent Pool on stage zal 18 februari 2018 van 16.00 tot 18.00 uur plaatsvinden in café De Nieuwe Anita te Amsterdam. De zes deelnemers die hun work-in-progress gaan voordragen zijn inmiddels bekend:Foto: Gust Peeters

Akim A.J. Willems

www.akimwillems.be

Een boze ex noemde Akim A.J. Willems (1974) ‘een egocentrische ADHD’er en borderliner’. Zelf beweert hij ‘slechts een erotische kortverhalenschrijver, studenten-historische non-fictieschrijver, beeldende kunstenaar, poëziefestivalprogrammator en -organisator, ex-drummer, stand-up comedian op rust, Poëziebordeelwerknemer, redactielid van Akrostis, chronisch bibliofiel en – vooral dàt - een podiumdichter’ te zijn.


In de Lebowski Talent Pool herwerkt Akim A.J. Willems zijn afstudeerproject van de SchrijversAcademie Antwerpen (2014 – 2016) tot een gedichtenbundel, met als voorlopige werktitel Man van weinig woorden, waarin hij op zoek gaat naar rust en verstilling in een tijdperk dat 24/7 stijf staat van een overdaad aan prikkels.
Foto: Marianne Hommersom

Anne Schepers

www.aschepers.nl

Anne Schepers (1993) is politicoloog, werkt als journalist bij Buitenhof en schrijft graag. Ze maakt het programma Politieke Junkies in De Balie en werkte eerder onder meer voor De Correspondent en EenVandaag. Ze leest het liefst lichte boeken, maar is ook op zoek naar een compromis tussen politiek en literatuur. In de Talent Pool werkt ze aan een verhaal over de mislukte liefde tussen twee mensen die elkaar op geen enkel punt kunnen vinden - zelfs niet in hun nationalisme.
Foto: Maarten Mellemans

Anneleen van Offel

www.anneleenvanoffel.be

Ooit vroeg Anneleen Van Offel (1991) aan een aantal vrienden wat die dachten dat ze de hele dag deed. De meesten antwoordden: al je spullen zoeken. Dat is grotendeels waar. Daarnaast schrijft ze. Momenteel werkt ze vooral aan haar debuutroman, maar ze schrijft ook verhalen (de Revisor, Kluger Hans) en poëzie (Hard//hoofd). Tijdens haar opleiding Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen leerde ze de werkelijkheid lezen als een verhaal. Sindsdien weet ze dat er weinig verloren is, zolang er gezocht wordt.


In de Lebowski Talent Pool werkt ze verder aan haar roman.
Emily Reekers

www.hennemanagency.nl

Emily Reekers (1992) studeerde in de zomer van 2016 af aan de filmacademie als scenarioschrijver. Sindsdien droomt ze regelmatig in een drie akte-structuur. Ook heeft Emily ondervonden dat niet alle verhalen zich (enkel) lenen voor film. Hier begint voor haar een nieuw hoofdstuk: de wereld van de literatuur. Met Lebowski als gids gaat Emily dit avontuur aan. Ze werkt momenteel aan een roman waarin de vier hoofdpersonages allen worstelen met identiteit, vrijheid en seksualiteit. Vanuit onschuld beweegt elk van de karakters dichter naar schuld toe. Hoe beïnvloedt de tijdsgeest onze moraliteit?
Fenna Riethof

twitter.com/FennaRiethof

Ik ben Fenna Riethof (1992) en ik woon in een volksbuurt in de City of Literature, Utrecht. Na mijn studie journalistiek ben ik in 2016 gaan freelancen als tekstschrijver en boekrecensent. Ook werk ik tegenwoordig in een boekwinkel. De werkelijkheid ligt me na aan het hart. Ik hoop die te eren door erover te liegen in korte verhalen. Ze moeten gaan over herkenbare menselijke situaties, absurd als ze soms zijn. En dan nog iets absurder. Ik wil al lang aan een roman beginnen, Lebowski helpt me via de Talent Pool een eindje op weg.
Foto: Marcelo Baptista

Linda van der Pol

twitter.com/lindapolski

Linda van der Pol (1992) schrijft fictie en non-fictie. Ze is neerlandicus en historicus en haar werk werd onder andere gepubliceerd in De Groene Amsterdammer en bij Hard//Hoofd. Ze werd geboren onder een systeemplafond in een wereld waarin niets aan het toeval overgelaten werd. Zij heeft het daarmee nog goed getroffen, want het leven van personage Staas –uit haar dystopische Lebowski-verhaal ‘Have you gone bananas’– begint pas als hij de hele g-sectie uit de bibliotheek in zijn spouwmuur verstopt vindt.