Zoeken
Lebowski Publishers gaat uniek samenwerkingsverband aan met William Morris Entertainment
Lebowski Publishers en William Morris Entertainment, een van de grootste agentschappen ter wereld, gaan een bijzonder samenwerkingsverband aan: alle Nederlandse crime, true crime en ‘grounded SF’ die door Lebowski wordt uitgegeven, zal exclusief door WME worden vertegenwoordigd op het gebied van buitenlandse boek- en filmrechten, en televisieseries.

Lebowski Publishers gaat uniek samenwerkingsverband aan met William Morris Entertainment

Gepubliceerd op 5 oktober, 2017 om 00:00

William Morris Entertainment is een van de grootste agentschappen van Amerika: WME vertegenwoordigt acteurs, regisseurs, scriptschrijvers, sporters, muzikanten en auteurs. Lebowski zal samenwerken met zowel de boekendivisie van WME (onder leiding van Tracy Fisher) als met de ‘book to film division’, geleid door Jill Gillet en Sylvie Rabineau.

WME zal Judas van Astrid Holleeder als een van haar toptitels op de aanstaande Buchmesse in Frankfurt presenteren: eerder werden reeds negen deals voor het boek gesloten, door Lebowski zelf en door een aantal subagenten. Ook de heruitgave van De Walrus van Bregje Bleeker (over de relatie tussen een jonge vrouw en een hasjhandelaar) en Tot bloed op het droge van Jerry Goossens (een onvervalste ‘what if’-roman die speelt met alle clichés en vooroordelen over migratie) worden door WME op de Buchmesse aan internationale uitgevers gepresenteerd.

Voorjaar 2018 zal tevens de nieuwe roman van Saskia Noort, die in maart 2018 verschijnt, door WME wereldwijd worden aangeboden, evenals haar backlist.
 

Voor meer informatie:

Oscar van Gelderen

E oscar.vangelderen@lebowskipublishers.nl
W www.lebowskipublishers.nl

Auteurs
Auteur: Saskia Noort

Saskia Noort (1967) is schrijfster en columniste. Van haar boeken werden 3,5 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk werd in vijftien talen vertaald en werd bewerkt voor televisie, film en theater. Van haar achtste thriller Bonuskind werden ruim 200.000 exemplaren verkocht en het was tevens het bestverkochte spannende boek van 2020. In 2023 vierde Saskia Noort haar twintigjarig schrijverschap met het verschijnen van De nazaten, dat na de bestsellers De eetclub en Debet het sluitstuk is van dit spectaculaire drieluik.

Auteur: Bregje Bleeker

Bregje Bleeker (1970) is auteur en organisatieadviseur bij de gemeente Amsterdam. Ze studeerde geschiedenis en politicologie in Amsterdam. De Walrus was haar literaire debuut, dat ze opdroeg aan een overleden Amsterdamse hasjhandelaar. Begin 2017 verscheen Eva, haar tweede roman.

Auteur: Jerry Goossens

Jerry Goossens (Amsterdam, 1965) is columnist bij o.a. AD, Utrechts Nieuwsblad en Grazia. Hij schrijft over muziek in Het Parool. Van zijn hand verschenen eerder de romans De lokroep van de mossel, De Siamese eenling en Vreeland. Verder publiceerde hij diverse columnbundels en was hij co-auteur van Het gejuich was massaal; punk in Nederland 1976-1982.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: