Zoeken
Kom naar de Proof Party van Barry Smit: De Beemster-editie
Op 24 mei organiseren we van 17.00 tot 19.00 uur een feestje op de uitgeverij om te vieren dat de poldergothic Ondijk/Punt van Barry Smit gaat verschijnen. Alle gasten ontvangen een roman uit een limited edition van 150 zogenoemde 'vooruitexemplaren' (het echte boek verschijnt pas in juni), plus een mooi programma: Frank Heinen interviewt Barry Smit, en Tommy Wieringa leest een column voor over Smits geestgronden: het landschap van Noord-Holland. Aanmelden kan hier.

Kom naar de Proof Party van Barry Smit: De Beemster-editie

Gepubliceerd op 21 mei, 2017 om 00:00, aangepast op 22 mei, 2017 om 00:00

Ondijk/Punt is een adembenemende dubbelroman waarin één vraag centraal staat: kun je degene die je was ooit écht achter je laten? 

'Tijdens het schrijven laat ik mij niet alleen beïnvloeden door een aantal auteurs waarmee ik verwantschap voel of waar ik bewondering voor heb, maar ook door muziek die ik draai in de periode van het schrijven. Ik schrijf vaak met een soundtrack in mijn hoofd,' aldus Barry. 

ONDIJK speelt zich af in een gehucht in de meest drassige hoek van de Beemster, bewoond door mensen op zoek naar hun plaats in een snel veranderende wereld. Ik associeer deze mensen en de spiritualiteit van het verhaal vooral met muziek die verwijst naar Bijbelse thema's als verzoeking en missie. > playlist

PUNT gaat over een Amsterdamse crimineel die zichzelf niet alleen een nieuwe identiteit en een nieuw uiterlijk wil aanmeten, maar ook een nieuwe ziel. Het speelt zich grotendeels af in Frankrijk, en ik luisterde vaak FIP Radio om in de stemming te komen en herinneringen op te roepen. De muziek in de soundtrack sluit aan bij sleutelmomenten in het boek." > playlist

Wil je de Proof Party bijwonen? Stuur een mailtje naar lili.burki@lebowskipublishers.nl en het is zo gepiept.

Auteurs
Auteur: Barry Smit

Barry Smit (1974) schrijft boeken en is communicatiestrateeg bij de Nederlandse Vechtsportautoriteit. Smit schreef de romans Om het nu (2013), Tahrir (2015), dubbelroman Ondijk/Punt (2017), Bloedwonder (2019) en De zaak-Mulder (2020). In 2018 won Smit de Victoriefonds Cultuurprijs voor de Letteren.

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: