BOEK

Vrouwen & seks

Vrouwen & seks

Maartje Laterveer

ISBN: 9789048842919 | Paperback, 240 blz | € 19.99 |


De vrouwelijke seksualiteit is omgeven door taboes, clichés en restricties. Zoveel blijft ongezegd, ongeweten en ongekend - niet in de laatste plaats door vrouwen zelf. Een halve eeuw na de seksuele revolutie en vijfenvijftig jaar nadat de pil in Nederland werd geïntroduceerd, blijven vele vragen nog altijd onderbelicht. Maar door veranderende tijden en nieuwe wetenschappelijke inzichten weten we steeds meer over het vrouwelijk genot en wat vrouwen opwindt. Vooral de jonge generatie lijkt gezegend met een seksueel zelfvertrouwen dat hun moeders niet kenden. Is er sprake van een nieuwe seksuele bevrijding?
Waar genieten vrouwen van? Wat windt ze op? Waar fantaseren ze over? Welke rol speelt hun uiterlijk in hun seksuele zelfvertrouwen? Hoe vrij en onafhankelijk zijn ze als het gaat om hun eigen seksualiteit? Welke rol speelt macht bij seks? En wat heeft dit alles met liefde te maken?

In Vrouwen & seks: van moederliefde tot seksrobot verkent Maartje Laterveer de meest intieme en tegelijkertijd meest universele ervaringen van vrouwen en hun seksualiteit. In prikkelende essays laat ze zien wat het betekent om vrouw te zijn in de 21ste eeuw. Een inspirerend boek over seks, maar vooral ook over zelfvertrouwen, zelfkennis en vrijheid.

‘Mijn eerste keer was met M. Ik was zestien, hij achttien en een bekakte Engelse geneeskundestudent die ik had leren kennen in Saint-Tropez, waar ik met mijn ouders op vakantie was. Het was akelig, het duurde een eeuwigheid, hij had veel lijm gesnoven en ik had geen idee wat ik aan het doen was. Het deed pijn, ik was te nauw, of hij te stevig geschapen, hoe dan ook lukte het niet en ik was net zo gegeneerd als bang. Ik liet me door hem in allerlei rare poses duwen, en weet tot op de dag van vandaag niet of hij nou klaarkwam of niet. Ik weet niet eens meer of hij een condoom om had. Toen hij me even later afzette op de camping, zei ik: ‘Laten we elkaar schrijven.’ ‘Yeah,’ zei hij. Ik schreef in mijn dagboek: ‘Lieve Anne, het is gebeurd, ik heb seks gehad – het was fantastisch.’


Maartje Laterveer over 'Vrouwen & seks'

In deze video: Wat wilde Maartje Laterveer onderzoeken door Vrouwen & seks te schrijven? Wat waren verrassende uitkomsten van haar research? Wat is Maartjes advies voor vrouwen die op zoek zijn naar een fijner seksleven? Wat kunnen mannen van vrouwen leren, en andersom? Waar moeten vrouwen in bed echt mee ophouden?