Zoeken
Wensly Francisco - Rust

Rust

Wensly Francisco

Roman van de maker van Rauw Curaçao over zijn kansarme jeugd in Tilburg

Rust

Wensly Francisco

Roman van de maker van Rauw Curaçao over zijn kansarme jeugd in Tilburg
Bestel nu
Omschrijving

De jonge Lucci is gedoemd te mislukken. Vanuit een arm, gebroken en gewelddadig gezin op Curaçao belandt hij op zijn zevende in een achterstandswijk in Tilburg. Zijn vader nam de benen. Zijn moeder werkt keihard en ontpopt zich, uiteindelijk, tot drugskoningin.

Ondertussen droomt Lucci van een carrière als rapper of filmmaker, maar de werkelijkheid bestaat uit vernederingen, geweld en anarchie. De verleiding van de straat lonkt. Tegen alle verwachtingen in vecht hij voor een betere toekomst en wanneer hij geen andere uitweg meer ziet, besluit hij het leger in te gaan. RUST laat zien hoe ingewikkeld het is om een patroon te doorbreken. Een verhaal over weerbaarheid en veerkracht.

Auteur: Wensly Francisco
Auteur

Wensly Luciano Francisco (1980) is programma- en documentairemaker en vader van twee dochters. Hij hecht veel waarde aan (journalistieke) onafhankelijkheid, inclusiviteit en representatie. Hij maakte onder andere de docu(series) Rauw Curaçao, Zonen zonder vader, Bandidos, Stikken in het paradijs (Zembla) en een serie over bubbling.

Edities & Details
Paperback: Rust - Wensly Francisco
ISBN: 9789048863471
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 01-11-2022
Prijs: € 21,99
Omvang: 256 pagina's

Bestel

NUR: 402 - Waargebeurde verhalen THEMA: Memoires BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / General
Meer boeken
Hans Faber - Anne
Hans Faber

Op vrijdag 29 september 2017 verdwijnt Anne Faber tijdens een fietstocht in de bossen bij Soest. Familie en vrienden zetten een grootscheepse zoekactie op touw, samen met de politie en het leger. Dert...

Nadja Hüpscher - Geluk is met een K
Nadja Hüpscher

Als Sander, de man van Nadja en vader van hun twee jonge zoons, wordt gediagnosticeerd met teelbalkanker moet hij een langdurige behandeling ondergaan. Het gezinsleven staat plots op zijn kop. Het is ...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: