Zoeken
Dave Eggers - Max (en de Wild Things)

Max (en de Wild Things)

Dave Eggers

Max (en de Wild Things)

Dave Eggers

Bestel nu
Omschrijving

In 2003 vroeg filmregisseur Spike Jonze aan Dave Eggers of hij mee wilde werken aan de bewerking tot film van Maurice Sendaks klassieke kinderboek Where the Wild Things Are (Max en de Maximonsters in Nederland). Zo geschiede, en anno oktober 2009 is het dan zo ver. De film belooft een van de verrassingen van dit najaar te worden. Maar het wordt nog mooier: Sendak vroeg aan Eggers of hij een op zijn kinderboek geïnspireerd verhaal wilde schrijven voor alle leeftijden, en het resultaat is Max (en de Wild Things).

Grotendeels gebaseerd op het boek en de film is Max (en de Wild Things) toch ook weer 100% een roman van Dave Eggers, en gaat over de verwarring van een jongetje, Max geheten, die zijn weg probeert te vinden in een wereld die hij niet onder controle heeft. Zijn vader is ervandoor, zijn moeder brengt haar tijd door met haar nieuwe (jongere) vriend, en zijn tienerzus heeft andere zaken aan haar hoofd. Max ontdekt dat hij in staat is tot verbazingwekkende transformaties: hij draagt zijn wolvenpak, bijt zijn moeder en kan zijn uitbarstingen niet altijd controleren.

Na een ruzie ontvlucht hij het ouderlijk huis en verdwijnt in een bos waar hij een boot vindt, instapt en de open zee op vaart, met onbekende bestemming. Hij belandt op het eiland van de Wild Things, en wordt al snel gekroond tot koning. Maar Max realiseert zich al snel dat de Wild Things - manisch-depressieve dieren met vaste gewoontes en een ongepolijst temperament - net zoveel van hem willen als hij van hen...

Auteur: Dave Eggers
Auteur

Dave Eggers (1970) is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Wat is de Wat en De Cirkel. Hij is tevens de drijvende kracht achter uitgeverij McSweeney's en de non-profit 826 Valencia. Zijn boeken werden genomineerd voor de Pulitzer Prize, de National Book Award en de National Book Critics Circle Award.

Edities & Details
Paperback: Max (en de Wild Things) - Dave Eggers
ISBN: 9789048846504
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 05-11-2018
Prijs: € 23,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

Digitale download: Max (en de Wild Things) - Dave Eggers
ISBN: 9789048805600
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-02-2010
Prijs: € 9,99
Omvang: 240 pagina's

Bestel

NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Verhalend thema: coming of age THEMA: Kinderen / tieners: fictie: fantasy THEMA: Vertaalde fictie BISAC: FICTION / Coming of Age BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Literary BISAC: JUVENILE FICTION / Fantasy & Magic
Meer boeken
Deborah Orr - Motherwell
Deborah Orr
Bodo Kirchhoff - Het onkind
Bodo Kirchhoff
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: