Zoeken
Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer - Duetten

Duetten

Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer

Duetten

Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer

Omschrijving

De vriendschap tussen Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer is gebaseerd op hun compromisloosheid; hun liefde voor taal; het gevoel voor vuige humor; de totale inzet. Een klein jaar lang stuurden ze elkaar met sardonisch genoegen strofes, gaven voorzetten om elkaar vlak voor het inkoppen pootje te lichten. In Duetten klinken twee stemmen van geheel verschillende klankkleur die in onwaarschijnlijke samenzang een dringend lied zingen dat de wereld naar de ratsmodee gaat.

Recensies
Literair Nederland
'Duetten trakteert ons op twee nietsontziende dichters die de wereld (en de lezer) op schitterende wijze bij de kladden grijpen en er flink van langs geeft...Hun gedichten lopen over van urgentie'
Auteur: Erik Jan Harmens
Auteur

Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vier dichtbundels, die in maart 2016 werden gebundeld in zijn verzameld werk, getiteld Ik noem dit poëzie. Ook maakte hij twee bundels met lyrische duetten, een met Rick de Leeuw (Echte mannen scheiden niet, 2012) en een met Ilja Leonard Pfeijffer (Duetten, 2016). Harmens was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland.

Zijn roman Hallo muur (2015) werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en kreeg uitzinnige reacties. In 2018 kwam een tweede, autobiografische roman uit, over onverdoofd leven, getiteld: Door het licht.

Anderhalf jaar eerder, begin 2017, verscheen Pauwl, een geestige roman over een volwassen man met autisme. Even later kwam bij uitgeverij Moon Harmens' eerste kinderboek uit, Hans is kwijt.

Erik Jan Harmens schrijft elke zaterdag een column over prikkels in Trouw en langere essays over melancholie in NRC Handelsblad. Hij geeft les in Creative Writing aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en werkt op dit moment aan nieuwe gedichten en een nieuwe roman.

Auteur: Ilja Leonard Pfeijffer
Auteur

Ilja Leonard Pfeijffer publiceerde poëzie (meest recent Giro Giro Tondo (poëzieweekgeschenk) en Idyllen, bekroond met de VSB Poëzieprijs 2016), toneelteksten en proza. Zijn laatste roman, La Superba, werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Onlangs verscheen in de reeks Privé-domein Brieven uit Genua.

Edities & Details
Paperback: Duetten - Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer
ISBN: 9789048845576
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 27-02-2020
Prijs: € 12,50
Omvang: 88 pagina's

Bestel

Paperback: Duetten - Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer
ISBN: 9789048832200
Uitgave: Paperback
Status: Niet beschikbaar
Datum: 10-08-2016
Prijs: € 17,50
Omvang: 88 pagina's

Bestel

Digitale download: Duetten - Erik Jan Harmens & Ilja Leonard Pfeijffer
ISBN: 9789048832217
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-08-2016
Prijs: € 8,99
Omvang: 88 pagina's

Bestel

NUR: 306 - Poëzie THEMA: Poëzie BISAC: POETRY / General
Meer boeken
Stella Bergsma - Cupcakes
Stella Bergsma
Thé Lau - Open
Thé Lau
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: