Zoeken
Willem Bosch - Op zwart

Op zwart

Willem Bosch

Op zwart

Willem Bosch

Bestel nu
Omschrijving

De wereld stopt met draaien op 3 augustus 2010. Hoewel het vaststaat dat het ongeveer om halftwaalf 's avonds gebeurt, wordt er nog jaren gediscussieerd over het exacte tijdstip. Toegegeven, het verschil tussen de officiële tijd van NASA en die van het Observatoire de Paris is maar 4,8 seconden. Toch blijkt dat genoeg voor een slepende wetenschappelijke vete. Bij het KNMI houden ze het op 23:27:19. Sindsdien zijn Nederlanders gewend geraakt aan het donker. Dat straatverlichting, warm water en medicijnen een luxe zijn en de grenzen tussen steden en landen gesloten. Iedereen lijkt zich aan te kunnen passen.
Iedereen, behalve Bram van der Stok, geschiedenisleraar uit Amsterdam. Bram pakt zijn spullen en gaat ervandoor. Onder de blokkade door die Amsterdam omringt, op de fiets over een uitgestorven A2 richting Rotterdam. Om daar stiekem aan boord te kruipen van een vrachtschip. Richting Amerika. Richting de zon. Richting Leslie.

Auteur: Willem Bosch
Auteur

Willem Bosch (1986) is scenarioschrijver van o.a. de BNN-serie Feuten en Van God los (waarvan de aflevering 'Spookbeeld' genomineerd werd voor een Gouden Kalf) en de bioscoopfilms Bellicher: Cel (het vervolg op Bellicher - De macht van meneer Miller) en Feuten. In 2012 debuteerde hij met de roman Op zwart. In 2016 verscheen Ontaarde ouders, een columnbundel die hij schreef met Sarah Sluimer: een bijzonder grappig, openhartig maar ook ontroerend verslag van een poging het zorgen voor een kind niet in de weg te laten staan van je eigen leven en een gezonde relatie.

Edities & Details
Digitale download: Op zwart - Willem Bosch
ISBN: 9789048816835
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 02-10-2012
Prijs: € 9,99
Omvang: 118 pagina's

Bestel

Paperback: Op zwart - Willem Bosch
ISBN: 9789048812776
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 26-09-2012
Prijs: € 16,95
Omvang: 220 pagina's

Bestel

NUR: 301 - Literaire roman, novelle THEMA: Sciencefiction THEMA: Avonturenroman THEMA: Dystopische en utopische fictie THEMA: Moderne en hedendaagse fictie BISAC: FICTION / General BISAC: FICTION / Dystopian BISAC: FICTION / Action & Adventure BISAC: FICTION / Science Fiction / General
Meer boeken
Emily Reekers - Wij zijn vrij
Emily Reekers
Ivo Victoria - Dieven van vuur
Ivo Victoria
Barry Smit - De zaak-Mulder
Barry Smit
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: