Zoeken
Marlon James - Een beknopte geschiedenis van zeven moorden

Een beknopte geschiedenis van zeven moorden

Marlon James

Een beknopte geschiedenis van zeven moorden

Marlon James

Bestel nu
Omschrijving

Jamaica, 3 december 1976. Twee dagen voor het Smile Jamaica-concert - bedoeld om te verbroederen, maar door de twee grootste politieke partijen gebruikt om de komende verkiezingen te beïnvloeden - worden in het huis van Bob Marley 56 kogels afgevuurd. Marley, zijn vrouw en zijn manager overleven de kogelregen op miraculeuze wijze.

De mislukte aanslag op de Zanger en de zoektocht naar de motieven van de daders staan centraal in deze epische roman, die je meesleurt naar de meest onstabiele en gevaarlijke tijd in de recente geschiedenis van Jamaica. Bendeleden, CIA-agenten, een journalist, een vrijgevochten jonge vrouw en de geest van een vermoorde politicus nemen je mee naar hun wereld, van het door bendeoorlogen en machtspolitiek geteisterde eiland in de jaren '70 naar de door rudeboys gedomineerde crackpanden van New York in de jaren '80, om te eindigen op een onherkenbaar veranderd Jamaica in de jaren '90. Rekeningen worden vereffend, identiteiten verwisseld, en de opkomst en ondergang van een internationaal drugssyndicaat tot in detail geschetst.

Een beknopte geschiedenis van zeven moorden is een monumentaal werk over criminaliteit, politiek, geschiedenis, muziek, en een zoektocht naar de ziel van Jamaica.

Fragment

Auteur: Marlon James
Auteur

Marlon James (1970, Kingston) is schrijver en docent Engels & Creative Writing. Een beknopte geschiedenis van zeven moorden is zijn derde roman. Hij debuteerde in 2005 met John Crow's Devil en in 2009 verscheen The Book of Night Women, over het Jamaicaanse slavernijverleden, dat genomineerd werd voor de prestigieuze National Book Critics Circle Award for Fiction. James woont en werkt in Minneapolis.

Edities & Details
Digitale download: Een beknopte geschiedenis van zeven moorden - Marlon James
ISBN: 9789048825325
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 15-05-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 720 pagina's

Bestel

Man Booker Prize: Winnaar (2015) Vertaler: Thijs van Nimwegen Vertaler: Arjaan van Nimwegen NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Geschiedenis van Amerika THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Waargebeurde criminaliteit: seriemoordenaars en moordenaars THEMA: Caraïben BISAC: FICTION / Literary BISAC: FICTION / Historical BISAC: HISTORY / Caribbean & West Indies / General BISAC: TRUE CRIME / Murder / General
Meer boeken
Philip K. Dick - Elektrische dromen
Philip K. Dick
Lucia Berlin - Avond in het paradijs
Lucia Berlin
Joris-Karl Huysmans - Aan de vrouw
Joris-Karl Huysmans
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: