Zoeken
Dave Eggers - Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit

Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit

Dave Eggers

Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit

Dave Eggers

Bestel nu
Omschrijving

'Ik pak zijn hand en we gaan door het venster en vliegen over de snel geschetste bomen, en dan op naar Californië'

De absolute literaire sensatie van het vorige millennium was Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit van Dave Eggers: sensationele recensies (door twintig critici verkozen tot hét boek van het jaar 2000), spraakmakende optredens, grote verkoopaantallen én een hartverscheurend verhaal: het gaat over de tragische dood van Eggers' ouders (die binnen vijf weken na elkaar aan kanker stierven toen hij eenentwintig jaar oud was) en de wijze waarop hij zijn dan achtjarige broertje Toph opvoedt.

Hier is eindelijk weer een boek dat nu al de klassieker voor een hele generatie is. Het is, zoals HP/De Tijd reeds schreef, 'zowel een mis voor de doden als een toast op het leven'.

Dave Eggers schreef zijn debuut Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit in 2000 en werd finalist voor de Pulitzer Prize. Vervolgens schreef hij o.a. Zeitoun, Wat is de Wat en Een hologram voor de koning (wordt verfilmd met Tom Hanks in de hoofdrol). In 2013 verscheen zijn bestseller De cirkel. Eggers is tevens de drijvende kracht achter McSweeney's en 826 Valencia, en won in 2008 de Ted Prize.

Auteur: Dave Eggers
Auteur

Dave Eggers (1970) is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit, Wat is de Wat en De Cirkel. Hij is tevens de drijvende kracht achter uitgeverij McSweeney's en de non-profit 826 Valencia. Zijn boeken werden genomineerd voor de Pulitzer Prize, de National Book Award en de National Book Critics Circle Award.

Edities & Details
Paperback: Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit - Dave Eggers
ISBN: 9789048829286
Uitgave: Paperback
Status: Niet op voorraad
Datum: 18-05-2015
Prijs: € 9,99
Omvang: 544 pagina's

Bestel

Digitale download: Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit - Dave Eggers
ISBN: 9789048805464
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 10-02-2010
Prijs: € 8,49

Bestel

NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Verhalend thema: coming of age THEMA: Biografische fictie THEMA: Moderne en hedendaagse fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair BISAC: FICTION / Biographical BISAC: FICTION / Coming of Age BISAC: FICTION / Literary
Meer boeken
Eileen Myles - Chelsea Girls
Eileen Myles
J.G. Ballard - High-Rise
J.G. Ballard
Deborah Orr - Motherwell
Deborah Orr
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws: